Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΤΑΛΛΑΓΕς ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ


ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ
Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο θα αφήσει ιστορία για τις τουλάχιστον απρόσμενες αποφάσεις του. Είναι απρόβλεπτες. Και τριπλή να το παίξεις θα το χάσεις. Διαβάστε τι έγινε στην τελευταία συνεδρίαση.
Θέμα: Λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία του Παυσιλύπου».
Προτάσεις 4.
1. Βερίλλης: Να δημιουργηθεί Δημοτική Α.Ε που θα αναλάβει τη λειτουργία του.
2. Τέγος: Να το λειτουργήσει ο Δήμος μόνος του σαν πολιτιστικό κέντρο.
3. Παλαμιώτης: Μα μισθωθεί σε ιδιώτη
4. Χαντζοπλάκης: Να δημιουργηθεί Δημοτική Α.Ε. που θα έχει την ευθύνη του Παυσιλύπου και στη συνέχεια θα αναθέσει με διαγωνισμό το service σε ιδιώτη.
Με βάση της τοποθετήσεις των συμβούλων καμία πρόταση δεν θα περνούσε διότι μόνο 12 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφείας, από τους 16 θα στήριζαν την απόφαση του κ. Βερίλλη.
Εκεί έγινε το τρυκ. Ο κ. Τέγος φρόντισε να τον τροφοδοτήσει με δύο ψήφους. Βέβαια να κρατάμε και τα προσχήματα. Όχι αριστεροί ψήφοι. Έτσι με τις ευλογίες του θα γίνει μια Ανώνυμη Εταιρεία, δηλαδή μια από τα ίδια.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟ


Καμαρώστε διαχείριση!!!. Η κ. Παπαρίζου πήρε το Εθνικό Στάδιο για να κάνει συναυλία το καλοκαίρι του 2008 για 5.000€!!!. Μέσα στα έξοδα της αυτά ήταν και το στήσιμο της εξέδρας από εργάτες του Δήμου και όχι μόνο!!! Πιθανόν και οι διαφημήσεις στις εφημερίδες. Αυτό ίσως απαντηθεί αύριο στο ΔΣ σε σχετική ερώτηση που θα κάνω. Το στάδιο ήταν γεμάτο κόσμο. Ο Αθλητικός Οργανισμός έπρεπε να πάρει το 15% των εισπράξεων, όπως, από τους νόμους προβλέπεται. Γιατί δεν το έκανε;
Μην παραξενεύεστε γιατί το στάδιο είναι σε άσχημη κατάσταση; Περί άλλων τιρβάζει ο κ. Πρόεδρος. Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Κουτοπονηριές

Κοιτάτε κουτοπονηριά. Λένε ότι δίνουν 620 εκ € στους αγρότες. Πολλά λεφτά αν τα έδιναν όλα σε έναν. Αν τα παίρνανε 620 αγρότες πάλι πολλά θα ήταν. Αν, όμως, τα μοιραστούνε 620.000 αγρότες τότε πόσα είναι; Μέσος όρος 1.000€. Δηλαδή το πετρέλαιο Καρδίτσα - Τέμπη. Μα δεν ντρέπονται λίγο;

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΒΕΡΙΛΛΗΑλίμονο στα χωριά μας
Τα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Καρδίτσας εννοώ. Χάθηκε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια ευκαιρία να δουν κανένα εργο. Έξι σύμβουλοι της Πλειοψηφείας (Γούλας,Κολιός, Ξυδιάς, Παπστολόπουλος και Χαντζοπλάκης) με τη στήριξη των 7 ΔΣ της ομάδας Τέγου ψήφισαν να διατεθούν τα 800.000€ από το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" αναλογικά στα 5 ΔΔ. Οι υπόλοιποι 10, όμως, της πλειοψηφείας, μεταξύ αυτών και δημοτικοί σύμβουλοι που διαμένουν (Καπράνας-Ρούσσο) ή έχουν άμεσε σχέση με τα χωριά (Γεννάδιος-Παλαικκλήσι) δεν στήριξαν. Με την στήριξη της ομάδας Παλαμιώτη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήρθε ισόπαλο 13-13. Απορρίφθηκε η πρόταση των 6 με την υπεροχή της ψήφου του προέδρου κ. Τάτσιου. Για μια κόμη φορά η ομάδα Παλαμιώτη, σισωμη, αποδείχθηκε σωτήρια για το κ. Βερίλλη. Αλήθεια να υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους για την επόμενη τετραετία και να δούμε τον κ. Βερίλλη πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ;
Πάντως εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Γίνεται παράφορη παραβίαση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και συγκεκριμένα του άρθρου 208 (Τεχνικό Πρόγραμμα), καθώς και το άρθρο 1 του ΠΔ 609/1985. Η ΣΑΤΑ ποτέ δεν μπήκε για αποδοχή και κατανομή στο ΔΣ. Η δικαιολογία έτσι γινόταν και πριν δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Αν ήταν να κάνουμε τα ίδια ας καθόμασταν σπίτι μας. Οι αντιγραφές βαθμολογούνται πάντα με μικρότερο βαθμό από τα πρωτότυπα. Καλώ τον ΓΓ της περιφέρειας να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο και να μην εγκρίνει το προϋπολογισμό χωρίς την κατανομή της ΣΑΤΑ με βάση τον Κώδικα ΔΚ. Δεν είναι δυνατόν στα ΔΔ να αδειάζουμε 10 αυτοκίνητα χαλίκι και να λέμε ότι κάνουμε έργο. Τα έργα στα ΔΔ πρέπει να είναι ονομαστικά και να έχουν λόγο τα Τοπικά Συμβούλια.
Χαντζοπλάκης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος
chantzos@sch.gr

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
Σήμερα 20-1-2009, και σύμφωνα με τα φυλλάδια που πήραν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, θα έπρεπε να ισχύσει το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Όμως τίποτα δεν είδαμε. Στην πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη, ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Βότσης, είπε ότι η "ελεγχόμενη στάθμευση θα αρχίσει περί το τέλος του μήνα (Ιανουαρίου;)". Στην κοπή της πίτας του ΕΒΕ ακούσαμε τον κ. Βερίλλη να λέει ότι «…ελπίζει ότι του χρόνου θα εφαρμοστεί και η ελεγχόμενη στάθμευση». Να δικαιολογήσω «του χρόνου» γιατί πιθανόν να ξέχασε ότι μπήκε ο νέος χρόνος, αλλά να ελπίζει κι αυτός; Οι δημότες τι να ελπίζουν άραγε; Να τελειώσει τη θητεία του; Από ποιόν εξαρτάται αλήθεια η εφαρμογή της; Ακόμα μια αναβολή. Τόσο σίγουρος είναι για τις αποφάσεις του.
Είμαι απ’ αυτούς που συμφωνούν με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, όχι αυτής της «φανταζι» που πάει να εφαρμοστεί, αλλά της απλής με την ξυστή κάρτα. Η πόλη μας είναι επίπεδη και με καλή ρυμοτομία.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κυκλοφορήσεις με τα πόδια και με το ποδήλατο σε όλο το κέντρο. Άρα πρέπει να εξασφαλισθεί η ασφαλής και άνετη κυκλοφορία των πεζών και του ποδηλάτου στο κέντρο της πόλης. Όσο λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης τόσο καλύτερα. Το αυτοκίνητο πρέπει να του επιτραπεί να διέρχεται από τους κεντρικούς δρόμους χωρίς να σταθμεύει για πολύ. Η πρόταση, που σήμερα θέλει να εφαρμόσει η δημοτική αρχή, επειδή είναι ένα κακέκτυπο αντίγραφο άλλων πόλεων, έχει ήδη αποτύχει πριν εφαρμοσθεί. Αυτό δείχνουν και οι απανωτές αναβολές.
Αυτό μπορεί να γίνει με δύο απλά μέτρα. Πρώτα πρέπει να εφαρμοσθεί το μέτρο της ελεγχόμενης εκ περιτροπής στάθμευσης με τη γνωστή μας κάρτα.(Η παλιά απόφαση δεν έχει ανακληθεί ποτέ). Η ελεγχόμενη θα βοηθήσει να φύγουν τα μόνιμα και περιττά οχήματα από τους δρόμους. Σήμερα παρατηρούμε μόνιμα σταθμευμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούντα σαν αποθηκευτικοί χώροι, σαν πάγκοι πώλησης προϊόντων, σκεπασμένα με κουκούλα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα έχουμε δει να χρησιμοποιούνται κεντρικοί δρόμοι της πόλης σαν μάντρες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Και όλα αυτά γιατί κανένας δεν πληρώνει τίποτα, ούτε ενοχλείται από κανέναν αρμόδιο. Παράλληλα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι ειδικοί χώροι στάθμευσης, πλην ΑΜΕΑ
Η εκ περιτροπής στάθμευση θα απαντήσει στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της πόλης και αναγκάζονται να βάζουν γλάστρες, μπάρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα μπροστά από τα καταστήματά τους. Με την εκ περιτροπής στάθμευση η μια πλευρά του δρόμου θα είναι ελεύθερη για να μπορεί να κάνει μια ολιγόλεπτη στάση ένα όχημα, προκειμένου να προμηθευτεί ή να αφήσει κάποιο αντικείμενο σε ένα κατάστημα.
Συγχρόνως το ποδήλατο μπορεί να κυκλοφορεί άνετα και με ασφάλεια μια και θα έχει αρκετά ελεύθερο χώρο. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να κατασκευασθούν άλλοι ποδηλατοδρόμοι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Φανταστείτε την οδό Ιεζεκιήλ ή Κουμουνδούρου με αυτοκίνητα μόνο από τη μια μεριά, χωρίς εμπόδια στα πεζοδρόμια και γλάστρες στο οδόστρωμα.
Το δεύτερο μέτρο είναι η συνεχής αστυνόμευση του κυκλοφοριακού. Το πρόβλημα δεν το δημιουργούν μόνο τα αυτοκίνητα αλλά και άλλες δραστηριότητες, όπως συνεργεία, καταλήψεις οδοστρωμάτων, οικοδομικές εργασίες, πιλοτές πολυκατοικιών κλπ.
Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να έχουμε μια πόλη ανθρώπινη και καθαρή. Έτσι θα μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας αλλά και να ψωνίσουμε άνετα στα καταστήματα της πόλης μας. Συγχρόνως μπορούμε να μελετάμε λύσεις για βελτιώσεις και διορθώσεις.
Αυτά δεν τα λέω τώρα. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τα αναφέρω στην ομάδα της πλειοψηφίας, μάταια, όμως. Δεσμεύομαι να προσπαθήσω να ξανασυζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δοθεί μια καλύτερη λύση.
Χαντζοπλάκης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος chantzos@sch.gr

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αραδιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.

600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.
Πολλές αρχαίες εικόνες. 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ. ( Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
Τρεις δεκάδες σέτ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολυτίμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολυτίμους λίθους.
Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.
Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.
Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές μπιζάμες.
Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
Τέσσερες ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ ), για να κτιστή ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου....Και μια ξεραμένη πορτοκαλάδα στο ποτήρι, πάνω στο γραφείο του, την οποία δεν πρόλαβε να πιει, γιατί πέθανε. Είχε μέσα και το καλαμάκι.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας ή πρωθυπουργός, πρώην και τωρινός, ή βιομήχανος ή εφοπλιστής που να έχει σπίτι με τέτοια οικοσκευή και τέτοια ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

Δεν έρχεται όμως πρώτος στον κόσμο ο Χριστόδουλος, αλλά μόλις τρίτος. Οι δύο πλουσιότεροι του είναι η βασίλισσα της Αγγλίας και ο σουλτάνος του Βόρνεο.
Υπολογίζεται, ότι τον περνούσε και ο δικτάτωρ της Ρουμανίας Τσαουσέσκου.

Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λ.π), τα οποία όμως παρ' όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του.
Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λ.π.
Θα πουν μερικοί κακοπροαίρετοι. «Και τι τα ήθελε όλ' αυτά ο αρχιεπίσκοπος ;».
Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος όλ' αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο;

Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό που του χρειάζεται για να κόψη ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος.

Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Αντιγραφέας πρώτος

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος προς τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μεταξύ των άλλων είπε:"Το επίπεδο της καθαριότητας δεν εξαρτάται όμως μόνο από τη δική σας προσπάθεια. Είναι πρώτα από όλα θέμα παιδείας και μας αφορά όλους ως δημότες που μπορούμε να συμβάλλουμε και να διευκολύνουμε το έργο της υπηρεσίας".
Όταν αυτά τα έλεγα εγώ σαν αντιδήμαρχος, αυτός διέρρεε σχόλια τις εφημερίδες για αδιαφορία δική μου και όχι μόνο

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Συνέπεια στο μεγαλείο της

Ελεγχόμενη στάθμευση ... συνεπής, όπως πάντα η Δημοτική αρχή
Στην πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη, ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Βότσης ανακοίνωσε ότι η "ελεγχόμενη στάθμευση θα αρχίσει περί το τέλος του μήνα (Ιανουαρίου;)". Τα φυλλάδια, όμως, που μοίρασαν οι προκάτοχοί του προειδοποιούσαν τους κατόχους αυτοκινήτων ότι θα αρχίσει από τις 20 Ιανουαρίου
Ακόμα μια αναβολή. Τόσο σίγουροι είναι!
Δυο λόγια για το Ιστολόγιο

Από σήμερα δημιουργείται ένα νέο ιστολόγιο. Σκοπός του νέου αυτού ιστολογίου είναι να ασχοληθεί κύρια με τα κοινά. Πρώτα με το δήμο Καρδίτσας, μετά με τους άλλους δήμους και τη Νομαρχία. Το ιστολόγιο δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο και σε άλλα γεγονότα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Η ακρίβεια, η ανεργία, η αστυνομοκρατία κι οι πόλεμοι. Θα προσπαθήσω επώνυμα και υπεύθυνα να καταγράφω τις απόψεις μου, τις θέσεις μου για τα θέματα που συζητιούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμη θα φιλοξενούνται προτάσεις και απόψεις τρίτων επώνυμων και μη αλλά όχι ανώνυμα. Η ανωνυμία δεν ταιριάζει στο ιστολόγιο αυτό.


Φιλοδοξία μου είναι να αναπτυχθεί ένας γόνιμος προβληματισμός για πολλά θέματα που απασχολούν την πόλη μας και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, χωρίς να παραβλέπονται και άλλα θέματα.


Βέβαια "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια". Εδώ θα είμαστε να δούμε τι θα πετύχουμε


Γιώργος Χαντζοπλάκης


Φυσικός - Πληροφορικός


Καθηγητής του Γενικού Εσπερινού Λυκείου Καρδίτσας


Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας