Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΧΑΝΙΑ 2009


3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΦοΔΣΑ
Στα Χανιά της Κρήτης πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Σύνοδος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Θέμα της συνόδου ήταν: «ΦοΔΣΑ: Αντιμέτωποι με την αειφόρο Διαχείριση Απορριμμάτων, προβλήματα – Προοπτικές». Στη σύνοδο ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.
Εδώ πρέπει να πω ότι τα Χανιά σήμερα διαθέτουν το πιο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Δηλαδή έχει ΧΥΤΑ, που λειτουργεί σαν ΧΥΤΥ, έχει εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων (μηχανοδιαλογή και χειροδιαλογή), ΚΔΑΥ (εργοστάσιο ανακύκλωσης) και εργοστάσιο κομποστοποίησης όπου δέχεται και πράσινα απόβλητα (κλαδιά κλπ). Στο εργοστάσιο αυτό ξεναγηθήκαμε όλοι οι σύνεδροι.
Για την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα πρέπει να ενημερώσω ότι ο ΧΥΤΑ των Τρικάλων πρέπει να μετατραπεί και αυτό σε ΧΥΤΥ, να δέχεται δηλαδή τα υπολείμματα των απορριμμάτων μετά από επεξεργασία, όπως προβλέπει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για το σκοπό αυτό η ΠΑΔΥΘ ΑΕ πρόκειται να αναθέσει μελέτη για εργοστάσιο κομποστοποίησης. Βέβαια το εργοστάσιο μάλλον θα γίνει στο χώρο του ΧΥΤΑ. Εκτίμησή μου είναι ότι μπορεί να γίνει και δεύτερο εργοστάσιο στην Καρδίτσα, για να μην μεταφέρονται όλα τα απορρίμματα στα Τρίκαλα, αλλά μόνο τα υπολείμματα. Με τον τρόπο αυτό και χρήματα εξοικονομούνται και θέσεις εργασίας δημιουργούντα. Η πρότασή μου αυτή κατατέθηκε στην τελευταία γενική Συνέλευση της ΠΑΔΥΘ. Βέβαια δεν είναι καινούργια. Την έχω διατυπώσει επανειλημμένα πολλές φορές δημόσια. Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουν, στο τομέα των απορριμμάτων η Καρδίτσα είναι βαλτωμένη. Ελπίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΟΧΗΜΑΤΑ 2


Επιστρέφοντας από τα Χανιά είδα πάλι φωτογραφίες δημάρχου αντιδημάρχου με δυο αυτοκίνητα. Διαβάστε το δελτίο τύπου που συνοδεύει τη φώτο Μέχρι τώρα έχουμε δύο παραλαβές οχημάτων με αντίστοιχες φώτο Από μένουν κι άλλα οχήματα. Από τις κατηγορίες των οχημάτων συμπεραίνετε ότι θα γίνουν τουλάχιστον άλλες τρεις παραλαβές. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον άλλες τρεις φώτο Τελευταίο είναι το χλοοκοπτικό. Αυτό επειδή είναι "καμπριολέ" μάλλον θα το ανέβουν καβάλα. Έτσι όχι μόνο το καλοκαίρι θα βγει αλλά και το φθινόπωρο.

Συσκέψεις

Γειά σας
Απουσίασα και δεν μπόρεσα να ενημερώσω το blog. Επιστρέφοντας βρήκα κάποια πράγματα και πρέπει να τα ξεκαθαρίσω. Θα σας πω και που ήμουνα.
1. Δεν μετείχα στη σύσκεψη της ΆΡΝΗΣ Αυτό γιατί πολύ νομίζουν ότι είμαι κι εγώ ένας συνομιλητής Έμαθα ότι στη σύσκεψη ήταν ο κ. Παλαμιώτης και ο κ. Μπουγουλιάς και κάποιοι άλλοι. Οι συσκέψεις ήταν δύο.
2. Φαίνεται να σηκώνουν πολλοί χέρι για το δήμο. Για τη νομαρχία ένας κι αυτός δεν είναι σίγουρος. Κατάλαβαν το αδύνατο σημείο. Όμως κατακαλόκαιρο ποιος τους ακούει;
Τώρα που ήμουνα; Μετείχα στη 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη των ΦοΔιΣΑ (Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων)στα Χανιά. Μια πολύ ενδιαφέρουσα από πλευράς εισηγήσεων συνδιάσκεψη Δεν εκπροσωπούσα το δήμο. Πήγα σαν μέλος του ΔΣ της ΠΑΔΥΘ Α.Ε.
Σε άλλη ανάρτηση θα γράψω περισσότερα
Συνεχίστε τις διακοπές σας.