Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΥΑΚ

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Καρδίτσας, (το δίδυμο Παλαμιώτης και Βερίλλης) δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εδώ και μέρες έχει αρχίσει να βγάζει τους υδρομετρητές από τα σπίτια της Καρδιτσομαγούλας. Ο λόγος: Δεν ξεκίνησαν τις διαδικασίες σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων. Δεν έχουν οφειλές. Κι αυτό το κάνουν σε σπίτια που είτε απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες είτε μένουν άτομα ανήμπορα να αντιδράσουν.
Τώρα εκλογές έρχονται μαύρισμα δεν θέλουν; Αλλά ποιοι;

Θυμάστε κάποιες επιστολές που αντηλλάγησαν μεταξύ του Δημοτικού συμβούλου Θανάση Παπαστολόπουλου και του κ. Μπουγουλιά; Τότε ο κ. Παπαστολόπουλος έλεγε ότι οι αυξήσεις δύο στελεχών της ΔΕΥΑΚ φτάνουν περίπου στο 37% από τότε που ανέλαβε ο κ. Παλαμιώτης μέχρι σήμερα (Απρίλης 2009). Ο κ. Μπουγουλιάς, και η κ. Ρήγα, σύζυγος του κ. Μπογουλιά και δ/ντρια της ΔΕΥΑΚ, θεώρησαν ότι θίχτηκαν και υπέβαλλαν δύο μηνύσεις εναντίον του κ. Παπαστολόπουλου. Για να αποδείξουν δε ότι τους αδικεί προσκόμισαν και μισθοδοτικές καταστάσεις, όπου φαίνεται το εξής: Δεκέμβρης 2006, σύνολο αποδοχών 3686€
Απρίλης 2009, σύνολο αποδοχών 4.878€. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Ή ΒΟΡΕΙΑ

Για να ξεκαθαρίζουμε με το στάδιο. Διαπίστωσα ότι πολλοί δεν κατάλαβαν τι πάει να γίνει στο Δημοτικό στάδιο.
1. Δεν κατεδαφίζεται η ανατολική κερκίδα
2. Άρα δεν κατασκευάζεται ανατολική μεταλλική κερκίδα στη θέση της
3. Επιχειρείται να γίνει κερκίδα στο βόρειο πέταλλο του φηπέδου. Δηλαδή στην είσοδο του γηπέδου. Η κατασκευή αυτή είναι πολύ πιο ακριβή από την κατασκευή της ανατολικής κερκίδας , τα χρήματα μάλλον δεν φτάνουν, ο τρόπος ανάθεσης του έργου είναι επισφαλής και όπως καταλαβένετε ή δεν θα γίνει ή θα μείνει στη μέση.
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν ψήφησα. Ψήφισα και είμαι υπέρ της κατασκευής της ανατολικής κερκίδας αφού πρώτα κατεδαφιστεί

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Για την κερκίδα ρε γαμώτο


Από συνεδρίαση σε συνεδρίαση περιφέρεται η κερκίδα. Πρώτα η ανατολική τώρα το βόρειο πέταλο και πάει λέγοντας. Κερκίδα δύσκολα θα δούμε. Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής δεν έχει τέλος. Είχανε λένε μελέτη από τον Αύγουστο. Κολοκύθια. Τίποτα δεν είχανε. Αν είχανε γιατί δεν την καταθέτανε για να μην ακυρωθεί η απόφαση; Προχθές στο ΔΣ είχανε ένα γαλάζιο φάκελο και ισχυριζόταν ότι μέσα περιείχε μελέτη για κατασκευή κερκίδας στο βόρειο πέταλο. Ζήτησα να μας την παρουσιάσουν. Είπαν όχι. Σε κάποια στιγμή δεν άντεξα και πήρα μόνος μου το φάκελο και τον άνοιξα. Περιείχε μια μελέτη γεωτεχνική για την ανατολική κερκίδα και κάτι σχέδια χωρίς υπογραφές και χωρίς μελετητές. Σε ερώτησή μου ποιος τα έκανε, απάντηση καμία. Για του λόγου το αληθές προσέξτε το εξώφυλλο του σχεδίου και ιδιαίτερα τους μελετητές. Απολαύστε προχειρότητα.

Γιατί είπα ΟΧΙ στο Βόρειο πέταλο

Γιατί δεν ψήφησα την κατασκευή της κερκίδας με την διαδικασία του «κατεπείγοντος»
Διαπιστώνω για μια ακόμη φορά ότι ο δήμαρχος και οι κοντινοί του συνεργάτες επιδίδονται σε παραπληροφόρηση, ψεύδη και λασπολογούν όσους δεν στήριξαν την πρότασή τους για την κατασκευή κερκίδας στο βόρειο πέταλο του σταδίου. Γι αυτό με την σημερινή μου επιστολή θα καταθέσω τις απόψεις μου και μέσα από τον τοπικό τύπο για να γνωρίζουν οι δημότες από μένα τους λόγους που με έκαναν να μην δώσω θετική ψήφο.
Στις 28 Μαΐου το ΔΣ με αποφάσισε ομόφωνα την κατασκευή νέων αποδυτηρίων με κύριο επιχείρημα «να ανοίξει ο δρόμος» για την κατεδάφιση της ανατολικής κερκίδας και τη δημιουργία νέας στην ίδια θέση. Στην επιχειρηματολογία του μάλιστα ο δήμαρχος έλεγε ότι είναι «προαπαιτούμενο» η κατασκευή των αποδυτηρίων (σελ 15 των πρακτικών του ΔΣ). Τότε μάλιστα πρότεινα στο δήμαρχο μέχρι να εγκριθούν τα χρήματα για την κατασκευή της καινούργιας κερκίδας, να γίνουν «παράλληλες ενέργειες για να μπορέσει να γίνει» (σελ 48 των πρακτικών του ΔΣ).
Τα χρήματα τελικά ήρθαν και η δημοτική αρχή δεν προετοιμάστηκε καθόλου. Στις 27 Αυγούστου έφερε το θέμα στο ΔΣ και ζήτησε την έγκριση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την κατασκευή στο βόρειο πέταλο νέας κερκίδας. Την κατεδάφιση της ανατολικής κερκίδας την ξέχασαν. Μελέτη δεν διέθεταν και δεν την παρουσίασαν στο ΔΣ. Τότε προειδοποίησα ότι «ο τρόπος που προτείνετε είναι πολύ επισφαλής και αυτό που θέλετε να πετύχετε θα δείτε ότι θα γίνει μπούμερανγκ και θα την κρεμάσετε και την Αναγέννηση και τους φιλάθλους» (σελ 151 των πρακτικών του ΔΣ). Δεν με ακούσανε. Κι έγινε όπως τα έλεγα. Η απόφαση απορρίφθηκε. Λυπάμαι αλλά … χάθηκαν τουλάχιστον 25 μέρες.
Στις 22 Σεπτέμβρη ξαναφέρνει πάλι το θέμα στο ΔΣ, χωρίς να αλλάξει τίποτα. Αυτή τη φορά όμως ο περιφερειάρχης (όπως ο ίδιος ο δήμαρχος ισχυρίστηκε) του είπε: Βάλε κάποια μελέτη στο φάκελο και θα ζητήσεις προσφορές από όλους τους εργολήπτες της Θεσσαλίας όχι μόνο από τους Καρδιτσιώτες. Το αποδέχθηκε, στηρίζοντας έτσι τα … συμφέροντα των Καρδιτσιωτών!!!. Και πάλι ο τρόπος είναι επισφαλής.
Από την αρχή τάχθηκα υπέρ της κατασκευής της ανατολικής κερκίδας άμεσα. Ζήτησα να προχωρήσει ο δήμος στην κατεδάφιση της υπάρχουσας. Ο δήμαρχος, όμως, βλέποντας να κλείνει σε λίγο την τετραετία του χωρίς σπουδαίο έργο, διακατέχεται από το άγχος να κάνει κάτι. Κάνει σαν την «σκύλα που βιάζεται να γεννήσει και κάνει τα κουτάβια τυφλά». Το συγκεκριμένο έργο υπάγεται στα κτιριακά έργα. Σαν τέτοιο απαιτεί μια σειρά από άδειες και μελέτες και προς την κατεύθυνση αυτή δεν υπάρχει τίποτα. Για παράδειγμα απαιτεί οικοδομική άδεια πριν την έναρξη των εργασιών η οποία με τη σειρά της απαιτεί στατική μελέτη. Για τον τρόπο ανάθεσης που προτείνεται απαιτείται τουλάχιστον προμελέτη.
Όσο για τους φίλους της ΛΕΦΑΚ ένα πράγμα τους προτείνω. Να πάρουν τα επίσημα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του ΔΣ, να τα διαβάσουν και αν θέλουν ας τα βγάλουν φωτοτυπία να τα μοιράσουν. Ολόκληρα, όμως. Όχι ξεκομμένες φράσεις που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Τοποθετούμαι πάντα ανοιχτά και καθαρά βλέποντας το μέλλον της πόλης και όχι κοντόφθαλμα και υστερόβουλα. Από όλη την επιστολή τους μου προέκυψε μια απορία: Γιατί ένοιωσαν την ανάγκη να τονίσουν ότι είναι «επιστήμονες, σκεπτόμενοι άνθρωποι, οικογενειάρχες κλπ»; Περισσότερα στο chantzoplakis@blogspot.com.
Χαντζοπλάκης Γιώργος
Πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος
chantzoplakis@gmail.com

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ

Γιεά σας, καλό χειμώνα, καλό μήνα.
Επιστρέφοντας από διακοπές πέσαμε πάνω σε δυό Δημοτικά Συμβούλια. Καιρός ήτανε.
Όλο το πρόβλημα με το γήπεδο είναι η ανατολική κερκίδα. Αυτή, όμως, δεν θα γίνει απ' ότι φαίνεται. Η δημοτική αρχή άλλαξε γνώμη, όπως συνηθίζει.
Το δημοτικό συμβούλιο, πριν τις διακοπές,αποφάσισε να ακολουθηθούν κατεπείγουσες διαδικασίες για την κατασκευή νέων αποδητηρίων στη δυτική κερκίδα. Και αυτό για να γκρεμισθεί η ανατολική κερκίδα και στη θέση της να γίνει η καινούργια μεταλλική. Τότε είχα προτείνει στη δημοτική αρχή, μέχρι να βρεθούν τα χρήματα, να ετοιμάσει μελέτη κατεδάφισης της ανατολικής κερκίδας και μελέτη ανέγερσης της νέας μεταλλικής, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν παράλληλες ενέργειες. Δεν έγινε τίποτα
Στο ΔΣ που έγινε στις 27-8-09,η δημοτική αρχή πρότεινε να γίνει η μεταλλική κερκίδα στο βόρειο πέταλλο. Τότε γιατί ξοδεύτηκαν 500.000 EU για να γίνουν 3 δωμάτια; Γιατί δεν γκρεμίστηκε το καλοκαίρι η ανατολική κερκίδα; Χρήματα στο δήμο υπάρχουν και κάθονται. Το γκρέμισμα της κερκίδας, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιόλογων μηχανικών της πόλης,δεν χρειάζεται πάνω από 15 μέρες.
Τώρα προτείνεται πάλι να κατασκευασθεί το πέταλλο με επείγουσες διαδικασίες. Δηλαδή έργο 250.000 EU, μπορεί να στοιχίσει πάνω από 600.000 EU. Κι επειδή "ο λύκος την αντάρα χαίρεται, εγώ τουλάχιστον δεν θα συνεναίσω σε τέτοιες διαδικασίες. Θα προτείνω διαδικασίες καθαρές με μελέτες και δημοπρασία