Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΚΛΕΠΤΟΑΠΟΔΟΧΟΙ

Για τη Δημοτική Αρχή γράφω πάλι. Διαβάστε: Πριν από δύο περίπου χρόνια, αντιδήμαρχος τότε, μαζί με τον Γιώργο Βούζα, υπηρεσιακό στέλεχος του δήμου, ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα για την οικιακή κομποστοποίηση. Μάλιστα είχαμε επισκεφθεί και το Δήμο Ελευσίνας που είχε σε εξέλιξη ένα τέτοιο πρόγραμμα. Το ΔΣ, μετά από εισήγησή μου, με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε το πρόγραμμα αυτό. Έμεινε η απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής για την αγορά κάδων και διάθεσή τους σε δημότες για λειτουργήσει. Όμως, τον Οκτώβριο, δύο μέρες πριν την απόφαση έφυγα από αντιδήμαρχος Το πρόγραμμα το σταμάτησε ο δήμαρχος.
Σήμερα προσπαθούν να το βάλλουν μπροστά, στηριζόμενοι στις τότε αποφάσεις. Οργάνωσαν και ημερίδα (Σ Αντωνίου κλπ). Πολύ καλά κάνουν. Δεν βρήκαν, όμως, μια κουβέντα να πούνε γι' αυτούς που το ξεκίνησαν. Πρέπει να διακατέχονται από κόμπλεξ κατωτερότητας και να είναι πολύ κακόψυχοι
Δεν πειράζει. Μια ζωή αντιγράφουν και "κλέβουν". Δικό τους δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΑΥΞΗΣΗ ८०% ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ με πρόεδρο τον κ. Παλαμιώτη, αποφάσισε αύξηση στο νερό για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου (Καρδιτσομαγούλα, Αρτεσιανό, Παλαιοκκλήσι, Ρούσσο, Αγιοπηγή) 80%. Ναι 80%, με το πρόσχημα του ειδικού τέλους αποχέτευσης. Στο περασμένο Δημοτικό συμβούλιο ρωτήθηκε ο δήμαρχος αν γνώριζεαπό πριν ότι θα περνόταν τέτοια απόφαση και απάντησε: Σάμπως με ρώτησαν!!! και αντί να παραιτηθεί ή να τους παραιτήση τους είπε να ξανασυνεδριάσουν πάλι την Τετάρτη να είναι και αυτός εκεί. Κι έγινε έτσι. Και συνηγόρησε κι αυτός Γαι να γνωρίζετε, τα μέλη της ΔΕΥΑΚ που πήραν την απόφαση είναι: Παλαμιώτης ΧΡ, Ζησοπούλου- Κατσαούνη Ελένη, Νίκου Βασίλης,άπαντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κεραμίδας Πέτρος εκπρόσωπος εργαζομένων ΔΕΥΑΚ, Καπράνας γεώργιος εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου, Ποζιός Βάϊος δημότης, και Τσίπρας Μανώλης ΔΣ που είπε ΟΧΙ.
Βρήκαν καιρό για αυξήσεις. Τι να πεις και τι να κάνεις. Πάντως το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Θα δώσω συνέχεια που μπορεί να καταργηθεί και για την πόλη, διότι μάλλον είναι παράνομο, όσο και αν φαίνεται παράξενο.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΕΜΥΣΗΣ

Έκλεισε ένας χρόνος ελεγχόμενης στάθμευσης. Η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να θέλει να κάνει απολογισμό. Θα θέσω κάποια ερωτήματα. Τα ερωτήματα αυτά προέκυψαν μετά από μια ανάγνωση της σύμβασης, η οποία λήγει μέσα στο Μάρτη.

1ο. α) Πόσες κλείσεις παράνομης στάθμευσης κόπηκαν β) Τι ποσό εισπράχθηκε γ) Πόσες έχουν «σβηστεί» από ποιόν και με ποιο αιτιολογικό.

2ο. Στη σύμβαση (Αρθ 5, παρ Β.5.6) αναφέρεται ότι: «Η ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ (πρόκειται για την εταιρεία που εγκατέστησε το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης) θα δίνει στο ΔΗΜΟ, στο τέλος κάθε μήνα, τα στατιστικά στοιχεία του συστήματος τα οποία θα περιγράφονται στο παράρτημα Β». Ρωτάω: Τα δίνει και ποια είναι αυτά;

3ο. Στη σύμβαση (Αρθ 6 παρ 1) αναφέρεται ότι: Η ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ θα καταβάλλει το 45% επί των εισπράξεων. Και στην παρ 6.4 αναφέρει ότι: «Η τιμολόγηση θα γίνεται σε μηνιαία βάση». Και στην παρ. 6.5 αναφέρεται ότι: «Ελάχιστη αποζημίωση : σε περίπτωση που το ποσοστό από τις μηνιαίες εισπράξεις … είναι μικρότερο από το ½ του συμφωνημένου ποσού (8.000 € + ΦΠΑ), με αποκλειστικό λόγο την μη επαρκή αστυνόμευση … τότε ο δήμος θα καταβάλλει στην ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ το ποσό της διαφοράς». Ρωτάω: Πληρώνουμε και πόσο; Γιατί επαρκή αστυνόμευση δεν φαίνεται να έχουμε.

Στα παραπάνω ερωτήματα ζήτησα απαντήσεις από τη δημοτική αρχή με αίτησή μου στις 25/2/10. Η απάντηση μου δόθηκε μόλις προχθές την Παρασκευή και μάλιστα μετά από διαμαρτυρία μου στον Δήμαρχο. Ο κ. Βότσης όλο αυτό το διάστημα «συγκέντρωνε» τα στοιχεία για να μου απαντήσει. Τέτοια ετοιμότητα!

Στην απάντηση, μεταξύ των άλλων, αναφέρονται και τα εξής: α. Κόπηκαν 16.971 κλήσεις, εισπράχθηκαν 163.804€ και ακυρώθηκαν 650 κλήσεις!!!.

Η ακύρωση «μπάζει». Από τον Δ/ντή της Δημοτικής Αστυνομίας έμαθα ότι τις μισές περίπου ακύρωσε ο ίδιος και τις άλλες μισές ο κ. Βότσης, ο οποίος έκανε, λέει, χρέη Δ/ντή επειδή έληξε η θητεία των προϊσταμένων, λες και μόνον αυτών των προϊσταμένων έληξε η θητεία. Τα μισά τμήματα του δήμου δεν έχουν προϊσταμένους ή έληξε η θητεία τους. Αλλά έτσι τον βόλευε.

Τι σημαίνει, λοιπόν, ακύρωση κλήσης; Τίποτα. Πάτε στον κ. Βότση του δίνετε την κλήση, την παίρνει και τη βάζει σε ένα φάκελο. Κι όταν εκτιμήσει αυτός, πιθανόν λίγο πριν τις ερχόμενες εκλογές, κάποιες από τις κλήσεις να μην τις βεβαιώσει. Πάντως στο μηχανογραφικό σύστημα δεν φαίνεται να ακυρώθηκε καμία κλήση. Γι’ αυτό αν μετά από ένα χρόνο, εσείς που νομίζετε ότι σας σβήσανε την κλήση πάρετε ειδοποίηση να την πληρώσετε, μην παραξενευθείτε. «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» για τον κ. Βότση.

Η ανεπάρκεια των διοικούντων στοιχίζει πολύ ακριβά στους δημότες. Στις θέσεις αυτές δεν είναι για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα, αλλά της πόλης και των δημοτών.

Επαναφέρω την παλιά μου πρόταση: Άμεση καταγγελία της σύμβασης με την ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ. Κατάργηση του σημερινού συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Επαναφορά της εκ περιτροπής στάθμευσης με κάρτα (παλιό σύστημα). Έτσι διευκολύνουμε τον ποδηλάτη, τον εφοδιασμό των καταστημάτων και βοηθάμε να φανεί η πόλη πιο καθαρή. Και βέβαια επαρκή αστυνόμευση της στάθμευσης.

ΥΓ. Το άρθρο γράφτηκε στις 20/2/10. Καθυστέρησε η δημοσίευσή του, περιμένοντας τις απαντήσεις στα ερωτήματα.

Χαντζοπλάκης Γιώργος

Πλειψηφών Δημοτικός Σύμβουλος

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Σήμερα πήρα πρόσκληση για να παραβρεθώ σε ημερίδα που διοργανώνει η ΤΕΔΚ Καρδίτσας για τον ΑΧΕΛΏΟ Δεν βρίσκω, πραγματικά, τον λόγο για τον οποίο γίνεται. Τι θα προσφέρει αλήθεια μια τέτοια ημερίδα; ΤΊΠΟΤΑ ποιόν θα πείσει; Τους Καρδιτσιώτες;
Άλλα πράγματα χρειάζονται. Κινητοποιήσεις
Οι ημερίδες τέτοιου τύπου είναι για να κάνουν "το κομμάτι" τους κάποιοι. Δεν προσφέρουν τίποτα.
Στο πρόσφατο, μάλιστα, 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο ειπώθηκαν πολλά. Κάποιοι από τους ομιλητές τα είπαν εκεί. Δεν νομίζω ότι θα πουν κάτι περισσότερο.
Γι΄αυτό κι εγώ θα πάω "ΟΙΝΟΡΑΜΑ" με τη Λέσχη Οινοφίλων.
Αν, όμως, βάλουν λεωφορεία για διαμαρτυρία στην Αθήνα θα ακολουθήσω.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΜΠΟΥ

Με ενοχλούν πολύ κάποια πράγματα, όταν μεγαλοποιούνται Γίνεται πολύς ντόρος για το "τίποτα". θεωρώ ότι έχουν μεγάλη ευθύνη αυτοί που ανέχονται να τους αποδίδονται μεγάλες δράσεις που δεν τους ανήκουν. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι αυτό δεν τους τιμά. Απεναντίας στα μάτια των λογικών ανθρώπων τους μειώνει. Ανεφέρομαι στο "ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ", του δήμου Κάμπου και στο Δήμαρχο κ. Κ Παπαλό.
Ε, λοιπόν δεν είναι έτσι. Αεροδρόμιο με 320.000€ δεν γίνεται. Να είμαστε σοβαροί. Οι δημότες του δήμου Κάμπου στερήθηκαν τα παραπάνω χρήματα για να γίνει ένας αεροδιάδρομος 680 μέτρων, να προσγειώνονται αεροπλανάκια μόνο αερολεσχών. Τίποτα περισσότερο. Ούτε πύργος ελέγχου υπάρχει, ούτε προσωπικό θα προσληφθεί, ε! ούτε αναπτυξιακό έργο είναι. Μάλιστα κάποιοι μιλάνε ότι θα γίνει "για τις ανάγκες τις περιοχής".Καλά στην περιοχή όλοι με αεροπλανάκια ασχολούνται;Τα τρακτέρ τα εγκαταλείψαμε; Πιθανά να απογοητεύτηκαν από το γκρέμισμα της γέφυρας της Αγίας Τριάδας και για να πάνε Καρδίτσα να χρησιμοποιούν αεροπλάνα.
Αν δεν πιστεύετε, δέστε το παρακάτω ερώτημα που τίθεται στο διαδίκτυο για απάντηση;

"Στον Δήμο Κάμπου θα δημιουργηθεί ένα μικρό αεροδρόμιο για τις ανάγκες της περιοχής Τι πιστεύετε για αυτό;"
Τι να πω τώρα; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.