Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ή ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ Ή

Τα Νομικά πρόσωπα του δήμου έμειναν από χρήματα. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να μην πάρουν ούτε ένα € αν οι πρόεδροι δεν υποσχεθούν ότι θα ψηφίσουν το δάνειο. Ωμά και κοφτά . Αν θέλετε λεφτά ψηφίστε.
Την πρώτη φορά το δάνειο ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση Στην πορεία ο δήμαρχος κατάλαβε ότι το δάνειο δεν θα περνούσε, βγήκε έξω από την αίθουσα και τηλεφώνησε στον Παλαμιώτη να βάλλει θέμα απόσυρσης της πρότασης. Ο μεγάλος αδερφός, ΧΠ, πιστός όπως πάντα το έκανε και ο δήμαρχος "σεβόμενος" την πρότασή του την έκανε αποδεκτή. Τώρα εκβιάζει τους προέδρους για να το ξαναφέρει. Ήδη στην Δημαρχιακή Επιτροπή ψηφίστηκε νέα πρόταση για 990.000€ (αρχική 1.490.000€)
Δήμαρχε, σε προειδοποίησα από πέρυσι τον Ιούνιο λέγοντας ότι την άνοιξη το 2010 κινδυνεύουν οι υπάλληλοι να μην πληρωθούν (τότε πάλι ήθελες δάνειο για έργα).
Τώρα που τα έκανες σκατά, δεν είναι υποχρεωμένο το ΔΣ να ψηφίσει αποσμητικά και απολυμαντικά Να τα καθαρίσεις μόνος σου.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ

Όλες οι πρωτεύουσες νομών χρηματοδοτήθηκαν από την Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) με μεγάλα ποσά και ανέπτυξαν το δίκτυο των οπτικών Ινών, στα πλαίσια της ανάπτυξης των Νέων Τεχνολογιών μεταξύ αυτών και ο δήμος Καρδίτσας με το ποσό των 900.000€. Στη συνέχεια τους δόθηκαν χρήματα για επέκταση του δικτύου με το ποσό των 300.000€. Η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων αυτών δεν πρόφθασαν να ολοκληρώσουν το έργο της επέκτασης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να απ ενταχθούν τα έργα και να χαθούν τα χρήματα, τα οποία καλούνται οι δήμοι να τα βάλουν από δικά τους έσοδα. μερικοί δήμοι είναι της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Δράμας κλπ. Από τη Θεσσαλία μόνο ο δήμος Καρδίτσας δεν χάνει τα χρήματα. Οι άλλοι τρεις δήμοι 9Λάρισας, Βόλου και βέβαια ο πολυδιαφημισμένους ψηφιακός δήμος Τρικάλων). Αυτό δεν οφείλεται στη δημοτική αρχή. Οφείλεται καθαρά στους δύο υπαλλήλους του τμήματος της Μηχανοργάνωσης κκ Κορκότζελου και Μαυραντζά. Μπράβο τους. Αλλά ούτε ο δήμαρχος ούτε ο αντιδήμαρχος κ. Σουφλάκος το αναγνωρίζει. Ο τελευταίος μάλιστα ήθελε να αναθέσει έργο στο δήμο Τρικάλων. Τελευταία στιγμή το απέσυρε από το ΔΣ κάτω από την απειλή των υπαλλήλων ότι δεν πρόκειται να το στηρίξουν

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΗ

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θα το γράψω.
Η νέα βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Θεοχάρη είναι εισηγήτρια σε σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Τροποποίηση της νομοθεσίας για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων και τον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και "Άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.) και άλλες διατάξεις».
Μπράβο της. Μια βουλευτής μόλις ολίγων μηνών εισηγήτρια σε σχέδιο νόμου δεν είναι λίγο.

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Η δήλωση- διευκρίνηση του Νίκου Σαλλαγιάνη σχολιάσθηκε σε μια παρέα σε τσιπουράδικο. Ότι και να λέει ο Σαλαγιάννης, η αλήθεια είναι μία : πρέπει να βρεθεί τρόπος να "ξεφορτωθούν" το Βερίλλη. Ρωτάω τον Νίκο Σαλαγιάννη: προτείνει να γίνει το ίδιο και στο Βόλο, στο Πειραιά, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης; Έτσι για να ξέρουμε πως σκέφτεται κι αν η πρόρασή του αφορά όλη την Ελλάδα ή μόνο την Καρδίτσα. Πάντως, αν καλά κατάλαβα, οι προκριματικές θα αφορούν στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή πάλι κάποιοι λίγοι θα αποφασίσουν για το ποιός θα είναι δήμαρχος Καρδίτσας. Ο υποψήφιος δήμαρχος, δηλαδή, θα είναι κάποιος που θα προκρίνουν τα δύο - τρία πολιτικά γραφεία, έτσι δεν είναι; Η κοινωνία της θα επιλέξει κάποιον που τα κοματικά γραφεία θα προτείνουν. Αυτό αφορά όλα τα κόμματα ( τουλάχιστον τα 3-4). Τα κόμματα προτείνουν το δικό τους υποψήφιο και ο κόσμος πρέπει να διαλέξει κάποιον απ' αυτούς. Κι επειδή πολλές φορές τα κόμματα προτείνουν βλάκες ή απατεώνες, εμείς πρέπει να διλέξουμε κάποιον. Πολύ δημοκρατία!!!
Ε! λοιπόν αυτό δεν πρέπει να πάει άλλο. Αυτό είπώθηκε στο τσιπουράδικο κι όχι μόνο. Σύντομα θα αναληφθούν προτωβουλίες και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις. Θα μαζευτούν 20-25 άτομα από διάφορους χώρους θα δημιουργήσουν κίνηση. Υποψήφιος θα είναι κάποιος από τους 25. Δεν πρόκειται να "ψάξουμε" κανέναν πουθενά. Γι αυτό όποιος ενδιαφέρεται σε λίγες μέρες θα σας δώσω ηλεκτρονική διεύθυνση για να στέλνετε μηνύματα και σχόλια αλλά να δηλώνετε και ενδιφέρον