Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για 3η φορά γίνεται αφισοκόλληση του ΚΚΕ για τις δημοτικές εκλογές. Στην αφίσα καλούνται οι πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΉΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΉΣ, παράταξης που το ΚΚΕ στηρίζει πανελλαδικά. Δηλαδή να ψηφίσουν Β ΜΠΟΥΤΑ για περιφερειάρχη και Χ ΤΕΓΟ για δήμαρχο. Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Οι αφίσες, όμως, κατεβαίνουν σχεδόν την άλλη μέρα και κανένας δεν φαίνεται να διαμαρτύρεται Σε κάποιους από τον συνδυασμό του ΤΕΓΟΥ δεν αρέσουν, ούτε στον ίδιο, και φροντίζουν να τις κατεβάζουν.
Φαίνεται ότι η ηγεσία του ΚΚΕ κατάλαβε, έστω και αργά, ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο συνδυασμό του κ. Τέγου και φρόντισε να πάρει τα μέτρα της.
Το άσχημο είναι ότι κάποιοι νοιώθουν εγκλωβισμένοι, αλλά δεν μπορούν να αντιδράσουν.
Ο Τέγος είναι μάνα σ' αυτά. Δεν τα καταφέρνει, όμως, πάντα. Τώρα το ποσοστό του δείχνει να βρίσκεται στον 1/3 από την προηγούμενη αναμέτρηση και τον τρομάζει.
Ας είναι. Όπως και ο ίδιος λέει "κανείς ... δεν χάνεται".

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΠΗ - 731 και ΒΕΡΙΛΛΗΣ

Απόψε, Πέμπτη 28/10, ο κ. Βερίλλης μίλησε στο ΚΑΠΗ Καρδιτσομαγούλας. Αυτό το χώρο επέλεξε για να μιλήσει στην Καρδιτσομαγούλα. Βλέπετε όλα τα έργα που έγιναν στη θητεία του, ήταν μια σκεπή 160 τετρ μέτρα, κόστος 12.200€. Και μην φανταστείτε ότι τους καθησύχασε για τις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος (κατάργηση των χρηματοδοτήσεων του ΚΑΠΗ κλπ). ΟΧΙ. Τους είπε για το ύψωμα 731, την απελευθέρωση της Καρδίτσας, το άγαλμα Καραΐσκάκη, κλπ. Τον ρώτησαν για το νερό που δεν έχουμε και τα φόρτωσε στη ΔΕΥΑΚ, ξέχασε ότι αυτός είναι δήμαρχος και η ΔΕΥΑΚ δεν ανήκει στα Τρίκαλα αλλά στο Δήμο Καρδίτσας.
Μετά πήγαν και φάγανε όλοι μαζί σε μια ψησταριά, εδώ στην Καρδιτσομαγούλα. ¨έχω περιέργεια να μάθω ποιος πλήρωσε. Γιατί στις προηγούμενες εκλογές τα πλήρωνα εγώ με τον Θ Παπαστολόπουλο. Ο Βερίλλης με το Βότση έφευγαν λίγο πριν το λογαριασμό. Τώρα μπορεί να έχουν λεφτά.
Κακίες; Μπορεί, αλλά δεν παίζονται άλλο. Φτάνει πια. 10 μέρες τους έμειναν.

ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελικά και τα χωριά του νέου δήμου Καρδίτσας άρχισαν δειλά - δειλά να στηρίζουν την υποψηφιότητα του Δ Αρχοντή. Με τις εξορμήσεις των υποψηφίων οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός του Δ Αρχοντή είναι η μόνη λύση για τον νέο διευρυμένο δήμο Καρδίτσας. Η ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ κερδίζει έδαφος και η συμμετοχή της στη δεύτερη Κυριακή είναι βέβαιη. Τα μαντάτα για τους δύο τελευταίους δημάρχους άρχισαν να κυκλοφορούν και στα χωριά Πιθανόν και η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού να συνετέλεσε σ' αυτό. Μα πιο πολύ συνετέλεσε η ανυπαρξία έργων στις 5 κοινότητες του σημερινού δήμου Καρδίτσας.
Η Μυρίνη, Ο σταυρός, ο Πρόδρομος, η Μητρόπολη κλπ άρχισαν να στέλνουν μηνύματα νίκης για το συνδυασμό του Δ Αρχοντή.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ

"Δεν καταντάμε Ελλάδα"

* Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010): Πρόεδρος Βενεζουέλας

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυκες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν θα καταντήσουμε Ελλάδα!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Για το ΚΚΕ

Πριν από λίγο διάβασα σε ιστοσελίδα, σχετική με τα εκλογικά, που ελέγχεται από το ΚΚΕ. Διάβασα για τον ανεξάρτητο υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ Δημαρά. Προσπαθούν να πείσουν ότι δεν είναι ανεξάρτητος. Έψαξαν και βρήκαν τι ψήφιζε όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηνών. Κι αυτό, κατά ΚΚΕ, δηλώνει ότι δεν είναι ανεξάρτητος. Μάλιστα, όπως το ΚΚΕ λέει, εγώ δεν το θυμόμουν, το 2002 είχε εκλεγεί στο δήμο Αθηναίων με το γνωστό ΔΗΚΚΙ, αυτό το κομματάκι που συνεργαζόταν στις βουλευτικές εκλογές το ΚΚΕ. Καλοί μου παλιοί σύντροφοι η ελληνική γλώσσα έχει λεξικό και συντακτικό. Ανεξάρτητος, στο χώρο της ΤΑ, δεν σημαίνει ότι δεν ανήκει σε κόμμα. Σημαίνει ότι δεν τον έδωσε εντολή να κατέλθει στις εκλογές κανένα πολιτικό κόμμα. όσο για τις αποφάσεις που ψήφιζε θεωρώ ότι "τίποτα" μπροστά στις αποφάσεις που πάρθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας επί δημαρχίας Χρ Τέγου.
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ας αφήσουμε να ανθίσουν λουλούδια έξω από τους κομματικούς μπαχτσέ δες. Έστω κι αν δεν μας αρέσει η μυρωδιά τους. Κάνουν καλό.

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Πραγματικά σήμερα ήταν μια πολύ καλή μέρα. Όχι καιρικά αλλά εκλογικά. Μια μικρή βόλτα στην πόλη με το ποδήλατο έκανα και με σταματούσαν γνωστοί και άγνωστοι και έδειχναν την υποστήριξη στον συνδυασμό "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" του Δ Αρχοντή. Αυτό πραγματικά με γεμίζει αισιοδοξία. Δείχνει ότι κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό και πέρα από τα κόμματα. Είναι αλήθεια ότι η πόλη ψηφίζει πολύ ελεύθερα. Δείχνει να εκτιμά πρόσωπα. Τα χωριά φαίνεται να πάνε πιο κομματικά. Ίσως γιατί δεν γνωρίζουν τους υποψήφιους δημάρχους, τουλάχιστον τους τρεις (Αρχοντή, Βερίλλη, Τέγο) από τους 4.Έτσι μπορούν και συγκρίνουν.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

Πάμε πολύ καλά. Ο κόσμος έχει μπουχτίσει με τους χρισμένος Θέλει κάτι άλλο. Στηρίζει την ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δ ΑΡΧΟΝΤΗ και το δείχνει. Ιδιαίτερα η πόλη που γνώρισε τους τρεις από τους 5 υποψηφίους κρίνει ελεύθερα και με διαφορά στηρίζει τον Δ ΑΡΧΟΝΤΗ.
Το ΚΚΕ σαν να κατάλαβε ότι στο συνδυασμό του Χ Τέγου γέμισε από δεξιούς και δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Έβγαλε αφίσα και πανό: Β ΜΠΟΥΤΑ και Χ ΤΕΓΟ, και τους πάει πακέτο. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει ο ΜΠΟΥΤΑΣ 12% και ο ΤΕΓΟΣ 18%. Να πάρουν και οι δύο 12%.
Ο Βερίλλης εφαρμόζει γκαιμπελίστικη μέθοδο. Ψέμα - Ψέμα. Όλα τα έργα δικά του. "ολα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω". Τα χωριά και τις γειτονιές της πόλης του σημερινού δήμου τα γνωρίζει μόνο από τα μνημόσυνα και τις κηδείες. Στους γάμους δεν πάει γιατί πρέπει να πάει και δώρο.
Ο Κ ΠΑΠΑΛΟΣ, ένοιωσε την ανάγκη να φωνάξει τον Σαμαρά για να τον στηρίξει. Βλέπετε το αεροδρόμιο των 320.000€ (αν είναι δυνατόν) δεν τον βοηθάει και πολύ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΝΤΙΑ !!!

Είναι γνωστό ότι για πολλά χρόνια παίρνω μέρος στις εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση
Αυτό που συμβαίνει φέτος πρώτη φορά το βλέπω.
Βερίλλης: Εκβιασμοί, απειλές για μεταθέσεις, υποσχέσεις, δεν έχει όριο. Έχουν ευθύνη όσοι με όποιον τρόπο, ακόμα και με την αδιαφορία τους στην καλύτερη περίπτωση, προσπαθούν να επιβάλλουν έναν δήμαρχο ανίκανο. Κάποτε πρέπει να σκεφθούν και το καλό του τόπου.
Τέγος: Οι υποσχέσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν πάρει υπόσχεση για αντιδημαρχία Όλοι οι άνεργοι θα δουλέψουν στο δήμο (παλιά μου τέχνη κόσκινο). Αυτά που τόσα χρόνια το ΚΚΕ κατηγορεί τά δύο μεγάλα κόμματα, πρέπει να τα αναζητήσει στο πρόσωπο του Τέγου. Παίζει με τον πόνο του κοσμάκη.
Παπαλός: Φαίνεται ότι προσπαθεί να πείσει για τις ικανότητές του και στηρίζεται στην κομματική στήριξη (ΝΔ). Πάντως ήσυχα πορεύεται και άρχισε να γίνεται συμπαθής στο χώρο του.
Παύλου: Κάνει μια ηρωική προσπάθεια για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της.
Αρχοντής: Είναι ο μόνος συνδυασμός χωρίς κομματική στήριξη. Προσπαθεί να πείσει για τις ικανότητές του, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες. βασίζεται στον εαυτό του και στα στελέχη του συνδυασμού του. Και βρίσκει απήχηση καλή. Γκάλοπ του δίνει 38% στο σημερινό δήμο Καρδίτσας.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ
Τελείως ξεδιάντροπα, ακούσαμε τον κ. Βερίλλη σε τηλεοπτική συζήτηση να ισχυρίζεται ότι επί της θητείας του δεν έγιναν αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και στα τέλη ύδρευσης. Το ίδιο ψέμα ισχυρίζονται και ορισμένοι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, από τους λίγους που έμειναν μαζί του. Ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή συνειδητά ψεύδονται.
1ον. Με την υπ αριθμ 521- 10/12/2007 απόφασή του αύξησε τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 8%.
2ον. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ με την υπ΄αριθμ. 1 απόφασή του, στις 5/2/2008, πρότεινε αύξηση 8% για την πόλη, ενώ για τα ΔΔ οι αυξήσεις ξεκινούσαν από 54% έως και 520%!!!(Καρδιτσομαγούλα)
Την απόφαση της ΔΕΥΑΚ ψήφησαν οι σημερινοί δημοτικοί Σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κ Βερίλλη, Αντωνίου Σ, Γεννάδιος Ι. Η απόφασή αυτή ήρθε στο ΔΣ και απορρίφθηκε επειδή Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, (μεταξύ αυτών και οι Χαντζοπλάκης, Μπαρμπούτης, αντιδήμαρχοι τότε, Κολιός, Παπαστολόπουλος ) που σήμερα διαχώρισαν τη θέση τους από το σημερινό δήμαρχο, δεν δέχτηκαν να την ψηφίσουν. Η πρόθεση, όμως, του δημάρχου ήταν να ψηφιστεί.
3ον. Σήμερα στα ΔΔ επιβλήθηκε ο Ν 1069/80, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι έγινε αύξηση του νερού από 103% (Αγιοπηγή) μέχρι 320% (Καρδιτσομαγούλα).
Βέβαια την ίδια απόφαση είχε πάρει και η διοίκηση του κ. Τέγου το 2004 (αρ. απόφασης 34-7/9/2004). Σήμερα ο κ. Τέγος από τη θέση της αντιπολίτευσης την καταγγέλλει. Οι δημότες ας κρίνουν.
Μιλάνε για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση.
3ον. Ας μας πούνε γιατί 12 χρόνια τώρα τα Δημοτικά Διαμερίσματα δεν πήραν ποτέ το ποσό της ΣΑΤΑ και του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ(παλιότερα ΕΠΤΑ) που τους αναλογούσε; Μόνο για την Καρδιτσομαγούλα το ποσό ανέρχεται στο ύψος του 1,5 εκ €. Ανάλογα και για τα άλλα ΔΔ. Στη θητεία μου, σαν πρόεδρος της κοινότητας Καρδιτσομαγούλας, όχι μόνο η ΣΑΤΑ διατίθεντο για έργα, αλλά και μέρος των λειτουργικών (ΚΑΠ). Γι αυτό οι Καρδιτσομαγουλιώτες νοσταλγούν εκείνη την περίοδο.
4ον. Ισχυρίζονται ότι το προσωπικό μειώθηκε. Ψέματα. Αυξήθηκε. Ας μας πει ο δήμαρχος, αν ξέρει, τον αριθμό του προσωπικού στις 31/12/2006, μόνιμου, αορίστου, Νομικών προσώπων και Δημοτικών επιχειρήσεων και τον αντίστοιχο σημερινό αριθμό.
5ον. Το χρέος αυξήθηκε και μάλιστα πολύ. Σήμερα ξεπερνάει τα 30 εκ. €. Το υπουργείο τον κατατάσσει στις πρώτες 10 θέσεις. Τι χρηστή διοίκηση είναι αυτή, όταν συνάπτει δάνεια για λειτουργικές ανάγκες;
6ον. Το ΔΣ με την υπ’ αριθμό 366/07 σχεδόν ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε δάνειο για την αποπληρωμή όλων των οφειλών του δήμου μέχρι 31-5-2007, ύψους 5 εκ € περίπου. Το δάνειο αυτό ήταν ονομαστικό για τους προμηθευτές. Σήμερα υπάρχουν 1.438.271€ ανεξόφλητα τιμολόγια αυτού του δανείου. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς. Αυτή είναι διαφάνεια;
7ον. Μέχρι σήμερα υπάρχουν 5.642.904 € βεβαιωμένα τιμολόγια προμηθευτών στις υπηρεσίες. Ενώ οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία των υπαλλήλων, στη ΔΟΥ από φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προμηθειών ανέρχονται, μόνο για το 2009 και 2010, στο ύψος των 2.137.300 €. Μαζί με τις οφειλές του ’07 και ΄08 ξεπερνούν τα 3 εκ. €. Εδώ πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι για τις οι παραπάνω οφειλές τρέχουν τόκοοι υπερημερίας. Τι σόι χρηστή διοίκηση μπορεί να είναι αυτή;
Τελικό συμπέρασμα: Αντιγράφετε την προηγούμενη δημοτική αρχή. Τα ίδια έκανε κι εκείνη. Δεν αλλάξατε τίποτα. Βαδίσατε στα ίδια πεπατημένα μονοπάτια. Άλλα, όμως, υποσχεθήκαμε στους δημότες το 2006.
Οι δημότες μπορούν να συγκρίνουν τρεις δημάρχους που διαχειρίστηκαν τα πράγματα του δήμου. Οι δύο τελευταίοι δήμαρχοι άφησαν πίσω τους κακοδιαχείριση, χρέη και όχι μεγάλα και αναπτυξιακά έργα. Ο δήμαρχος Δ Αρχοντής, την περίοδο 82-88, όταν η ΤΑ έκανε τα πρώτα της βήματα, άφησε ένα δήμο πρότυπο ανά την Ελλάδα, με έργα, στα οποία ακόμα και σήμερα γίνεται αναφορά. Γι αυτό κι εγώ επέλεξα να πορευθώ μαζί του την ερχόμενη τετραετία. Κι η πορεία μας θα είναι νικηφόρα.
Χαντζοπλάκης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΠΛΑΓΙΑ ... ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Την περασμένη Τρίτη έγινε ΔΣ. Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα του αναδασμού της Αγιοπηγής. Η Αγιοπηγή είναι το μοναδικό καμποχώρι χωρίς αναδασμό. Ήταν η 3η φορά που θα συζητούσαμε για τον αναδασμό. Η μισή ομάδα της πλειψηφίας και η αντιπολίτευση, για λόγους καθαρά ρουσφετολογικούς δεν ήθελαν να συζητηθεί. Παιγνίδια χοντρά. Στη συζήτηση παραβράθηκαν ο σημερινός νομάρχης, ο προηγούμενος νομάρχης και δύο διευθυντικά στελέχη της Δ/νσης Γεωργικής Ανάπτυξης. Το θέμα πραγματιά είναι σοβαρό.
Εγώ τοποθετήθηκα καθαρά από την πρώτη στιγμή να γίνει ο αναδασμός άμεσα.
Τέγος: "Ναι μεν, να γίνει αλλά ... ξέρετε ... το φέρατε καθυστερημένα κλπ κλπ)
Βερίλλης: "Εγώ τώρα δεν μπορώ να τοποθετηθώ ευθέως γιατί υπάρχουν προβλήματα κλπ κλπ"
Άντε τώρα να τους κάνεις καλά αυτούς. Δεν παίζονται. Σηκώνεις τα χέρια.
Χόρτασα, 10 χρόνια τώρα, από τέτοιες πολιτικές. καιρός να αλλάξουνε και θα αλλάξουνε.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ, 3/10/10 στις 7.30 μμ, θα μιλήσω στο καφενειο του ΠΑΠΑΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, με θέμα" ΕΚΛΟΓΕς ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΔΔ ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑΣ". Θεωρώ σωστό να ξεκινήσω τον προεκλογικό αγώνα μου από το χωριό μου που μένω και με στηρίζει. Εκεί θα μιλήσω πρώτη φορά και για την πρόθησή μου να θέσω πάλι υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Δ Αρχοντή.
Θα περιμένω όλους τους φίλους μου.