Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς.Είμαι δημόσιος λειτουργός κι' όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι' αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι' απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! ... Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου !

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Γιορτή στο Γυμνάσιο ΚαρδιτσομαγούλαςΜια πολύ ζεστή χριστουγεννιάτικη γιορτή έγινε στο Γυμνάσιο Καρδιτσομαγούλας. Δεν ήταν γιορτή από υποχρέωση μόνο. Μέχρι και σκετς είχανε. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα. Αυτό το Γυμνάσιο κάποιοι θέλουν να το καταργήσουν στα πλαίσια της συρρίκνωσης της εκπαίδευσης και των σχολείων. Κάποιοι μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην εκπαίδευση κι όταν τους δοθεί η ευκαιρία δεν την αφήνουν. Το γυμνάσιο σήμερα έχει 42 μαθητές αποκλειστικά από την Καρδιτσομαγούλα. Το δημοτικό του χρόνου θα στείλει περισσότερους μαθητές στην Α΄τάξη, δηλαδή υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισηγήσεις είναι όλες από Καρδιτσιώτες και μάλλον υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη κάποιων στελεχών εκπαίδευσης από την Καρδιτσομαγούλα.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Με την ευκαιρία της αυριανής μέρας των ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ θέλω να ευχηθώ σε όλους ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Υγεία σε όλους, αν και αυτή είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Αντισταθεί τε. Να βλέπουμε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και ποτέ μισοάδειο. Αισιοδοξία. Αυτή μπορεί να μας κρατήσει μακριά από την κατάθλιψη Κι αυτοί με τα πολλά και εμείς με τα λίγα τον ίδιο προορισμό έχουμε και δεν γνωρίζει κανένας μας πότε θα φτάσει.
Καλή όρεξη με καλό κόκκινο κρασί

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΑΔΥΘ ΑΕ με θέμα την παραλαβή του 1ο σταδίου της μελέτης για τη «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ». Το 1ο στάδιο αφορούσε την επιλογή της τεχνολογίας επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων. Η τεχνολογία που επιλέχθηκε είναι: «Αναερόβια με ανάκτηση ανακυκλώσιμων και παραγωγή βιοαερίου». Το 2ο στάδιο είναι η χωροθέτηση του εργοστασίου. Για το στάδιο αυτό καταθέτω την άποψή μου.
Τα οικονομικά στοιχεία της τεχνολογίας αυτής είναι τα παρακάτω:
1. Απαιτούμενη έκταση 55 στρέμματα περίπου
2. Κόστος επένδυσης 28.5 εκ €
3. Λειτουργικό κόστος 5.3 εκ € το χρόνο (δηλ 61 € περίπου τον τόνο).
Το λειτουργικό κόστος είναι στα 61 € με την προϋπόθεση ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά θα βρίσκουν αγοραστές και είναι το ελάχιστο. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ξεπεράσει και τα 80 €/τόνο. Η συνολική δυναμικότητα της μονάδας θα είναι της τάξης των 100.000 τον/έτος.
Σήμερα οι δήμοι χρεώνονται με 30 €/τόνο για να οδηγούν τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Τρικάλων. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ανά τόνο απορριμμάτων θα πλησιάσει τα 100 €/τόνο, αν δεν τα ξεπεράσει. Όμως το εργοστάσιο πρέπει να γίνει. Σε διαφορετική περίπτωση θα πέσουν πρόστιμα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι μείωσης του λειτουργικού κόστους και του κόστους επένδυσης. Και οι τρόπου αυτοί δεν είναι πολλοί.
Ένας είναι η «διαλογή στην πηγή». Δηλαδή ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, (αργότερα και οργανικών) και η οικιακή κομποστοποίηση. Αυτό σημαίνει ευαισθητοποίηση των κατοίκων και πρέπει να γίνει ανεξάρτητα από την κατασκευή του εργοστασίου.
Ο δεύτερος τρόπος είναι ο επιμερισμός των δαπανών σε μεγαλύτερη ακτίνα, δηλαδή πέρα από τη Δυτική Θεσσαλία. Αυτό σημαίνει ένα εργοστάσιο για όλη τη Θεσσαλία σε ένα κεντροβαρές σημείο. Σε μια τέτοια περίπτωση η ένταξη της κατασκευής του εργοστασίου στο ΕΣΠΑ έχει περισσότερες πιθανότητες. Έτσι έχουμε άμεση μείωση του κόστους διότι δεν υπάρχει το κόστος της επένδυσης. Επί πλέον μείωση του κόστους επεξεργασίας επειδή θα υπάρχουν μεγαλύτερες ποσότητες για τις σχεδόν ίδιες μονάδες. Βέβαια στην περίπτωση αυτή το κόστος της επένδυσης θα είναι μεγαλύτερο, σε καμιά περίπτωση, όμως, τριπλάσιο (δηλ 3Χ28.5 εκ €).
Άλλα πλεονεκτήματα είναι η μείωση των πιθανών κοινωνικών αντιδράσεων. Και ακόμη δεν νομιμοποιούμαστε να γεμίσουμε τη Θεσσαλία με μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.
Τα αρνητικά της πρότασης είναι ο περιφερειακός σχεδιασμός που προβλέπει χωριστές μονάδες για κάθε νομό, δηλαδή τρεις. Ο σχεδιασμός, όμως, δεν είναι στατικός αλλά δυναμικός και μπορεί να τροποποιηθεί όποτε οι συνθήκες το επιβάλλουν. Η λογική που λέει ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και πρέπει να προφθάσουμε να το εντάξουμε νωρίς στο ΕΣΠΑ, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Η κοινοποίηση των απόψεών μου έχει και την έννοια της δημόσιας διαβούλευσης και της ενημέρωσης των νέων αρχών της αυτοδιοίκησης.
Τις απόψεις μου αυτές κατέθεσα και στο ΔΣ της ΠΑΔΥΘ ΑΕ.
Χαντζοπλάκης Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Μέλος του ΔΣ της ΠΑΔΥΘ Α.Ε.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Είναι να γελάει κάθε πικραμένος

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ειδοποιήθηκα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν να γίνει στις 6 το απόγευμα, αναβάλεται λόγω, τι νομίζετε εσείς,"καιρικών συνθηκών!!!. Ούτε μαθητούδια να είμασταν.
Τελικά από την αναβολή αυτή τα σχολεία της πόλης μπορεί να μείνουν χωρίς πετρέλαιο. Ένα από τα θέματα που θα συζητούσαμε θα ήταν και οι κατανομή λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία.

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Μπράβο στο Βαγγέλη Παπαχρήστο

Επιτέλους διαφοροποιήθηκε κι ένας βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος. Ο Βαγγέλης είπε όχι στο νομοσχέδιο που μειώνει τους μισθούς και καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις.
Όχι σαν κάποιους δικούς μας που συνέχεια μιλάνε για τσαγανό αλλά τσαγανό δεν έχουν. Ούτε στο Δομήνικο δεν μπόρεσαν να πουν όχι στον ΓΑΠ θα πούνε;
Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, το Μάη το 1974 υπήρξε συγκρατούμενος μου στις φυλακές κορυδαλλού και ήταν ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος.
πρέπει να ενθαρρύνουμε τη στάση του, μπας και δούμε άσπρη μέρα ... χωρίς χιόνι.

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο κόσμος καίγεται και η γριά ... χτενίζεται

Δημοτικό Συμβούλιο στο δήμο Καρδίτσας μετά από δύο μήνες. Όχι δεν καθυστέρησε λόγω των εκλογών. Άλλο είναι το πρόβλημα. Περιμέναμε όλοι να δούμε ΔΣ με σοβαρά θέματα, απολογισμοί, Ισολογισμοί κλπ. Τα άφησε για αργότερα. Πότε;
Πρώτο θέμα στο ΔΣ "Εξέταση ένστασης της εκκλησιαστικής επιτροπής Αγίου Μηνά για τη θέση Ναού στη μελέτη θυλάκων Αγίου Μηνά". Πως το βλέπετε;
Μέσα στα υπόλοιπα θέματα και οι εγκρίσεις δαπανών για τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, όπως "Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010". "26η Γιορτή τέχνης και πολιτισμού", δαπάνες συμμετοχής του δήμου στην 26η Διεθνή Έκθεση τουρισμού "philoxenia 2010" κλπ. Παλιές εκδηλώσεις που ήδη έχει ψηφίσει το ΔΣ δεν πληρώθηκαν ακόμα. Φράγκο στο ταμείο. Τελικά νομίζω ότι "διαμέρισμα θα πάρουν όλοι ...". Είναι ζητούμενο ακόμα και οι μισθοί τω υπαλλήλων.
Παρ' όλα αυτά η διοίκηση του δήμου ασκεί πιέσεις να πληρωθεί, προκαταβολικά, η γλύπτρια του αγάλματος "Γ Καραΐσκάκη". Γιατί άραγε τέτοιο ενδιαφέρον για προκαταβολή όταν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί από εξασφαλισμένες πιστώσεις, όπως ΣΑΤΑ,δάνειο κλπ; Οι φορείς που μετέχουν στην ανέγερση του αγάλματος (ΤΕΔΚ, Νομαρχία, Επισκοπή) δεν έχουν βάλλει τη οικονομική συμμετοχή τους. Ο δήμος γιατί επείγεται να πληρώσει;
Κάποτε και οι υπάλληλοι πρέπει να πουν ένα ΟΧΙ. να τηρηθούν οι κωδικοί των λογαριασμών.

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΥΜΑ "ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΥ"

Πρόκειται για κληροδότημα ενός δημότη που το άφησε κληρονομιά στο δήμο. Που να ήξερε ο άνθρωπος τι διαχείριση θα γινόταν. Ε! είπε κι αυτός δήμαρχος θα είναι πρόεδρος, ας το παραχωρήσω. Πρόκειται για τα καταστήματα που στεγάζουν σήμερα τρεις καφετέριες και κάτι διαμερίσματα. Είναι στον πεζόδρομο Βαλταδώρο (γι΄αυτόν και ο δρόμος, τιμητικά). Αυτά τα διαχειρίζεται το ΔΣ του ιδρύματος στο οποίο πρόεδρος είναι ο εκάστοτε δήμαρχος. Επί δημαρχίας Τέγου θα έπρεπε να γίνουν αναπροσαρμογές στα ενοίκια. Δεν έγιναν. Υπήρξε προειδοποίηση προφορική στον κ. Τέγο. Δεν λήφθηκε υπ' όψιν. Αργότερα υπήρξε και γραπτή. Είχε και αυτή την ίδια τύχη. Στο ΔΣ ερχόταν οι απολογισμοί και με εισήγηση προέδρου εγκρίνονταν ομόφωνα. οι απολογισμοί ερχόταν ΟΚ. Η Επιθεωρήτρια της οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας έχει άλλη εκτίμηση και καταλογίζει τα απολεσθέντα ενοίκια, 80.000€ περίπου, στους τότε δημοτικούς συμβούλους. Έπρεπε, λέι, να γνωρίζουν τι γινόταν στο κληροδότημα. Αυτό τουλάχιστον δεν είναι σοβαρό. Οι ΔΣ δεν είναι ντετέκτιβ
Ο κ. Τέγος σε συζήτηση στο ΔΣ είπε ότι παίρνει αυτός την ευθύνη. Λέτε να είναι σαν την ευθύνη του Καραμανλή για το Βατοπέδι; Ανέξοδη. Μάλλον

ΚΑΡΟΥΖΕΛ ....ΠΑΛΙ

Στην κεντρική πλατεία εμφανίσθηκε πάλι φέτος το γνωστό εδώ και 2-3 χρόνια καρουζελ. Αλήθεια ποιός παραχώρησε την πλατεία σε ιδιώτη; Χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και τέτιοι δεν έγινε. Πάλι με δημαρχιακή επιτροπή την έβγαλε; Αυτή είναι ελεγχόμενη. Και μην μας πούνε ότι είναι και φθηνά. 3€ η βόλτα!!!

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Τα οικονομικα του δημου

Πάρτε μια γεύση των οικονομικών του δήμου Καρδίτσας και εκτιμήστε το κομάντο του κ. Βερίλλη.
Στις 29/11/10: ΤΑΜΕΙΑΚΌ ΥΠΌΛΟΙΠΟ 2,669,084€. ΚΡΑΤΉΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΠΌΔΟΣΗ 2,306,898€. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΤΑΜΕΙΑΚΌ ΥΠΌΛΟΙΠΟ 362,186€.
Την 1/12/10 το υπόλοιπο διατέθηκε για την πληρωμή των υπαλλήλων (και μάλλον όχι όλων). Οι "ΚΡΑΤΉΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΠΌΔΟΣΗ 2,306,898€" είναι οφειλές που έπρεπε να αποδοθούν στα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, οι φόροι που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, στεγαστικά δάνεια των υπαλλήλων κλπ. Λογικά θα έπρεπε να υπάρχουν στο ταμείο για να αποδοθούν. Δεν υπάρχουν και οι οφειλές τρέχουν με τόκους μάλιστα. Τα χρήματα διατέθηκαν για άλλους σκοπούς. Ότι γινόταν την προηγούμενη τετραετία γίνεται και σε τούτη. κανένας δεν πονάει το δημόσιο χρήμα. Πόσοι αλήθεια απ' αυτούς που το διαχειρίζονται θα προτιμούσαν να αγοράσουν σαλόνια, να πάνε στα μπουζούκια και οι τόκοι να τρέχουν στην εφορία και στις τράπεζες;
ΈΛΕΓΧΟΣ ΚΑΝΈΝΑΣ ΑΠΌ ΚΑΝΈΝΑΝ!!!.
Γι αυτό και ο λαός αλλάζει δημάρχους, ελπίζοντας στο καλύτερο. Απομένει να το δούμε.
Ίσως μπορέσω να γράψω αύριο και για το ίδρυμα ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΥ. Εκεί να δείτε χρηστή διοίκηση από τον προηγούμενο δήμαρχο, να φροικάρετε.