Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δήμαρχε πάρε πίσω τις αυξήσεις

Δήμαρχε πάρε πίσω τις αυξήσεις
Πόσο βασανίστηκες Δήμαρχε για να προτείνεις αυξήσεις από 33,3% στην πόλη, 118% στα χωριά και 212,5% στα καταστήματα των κοινοτήτων του πρώην δήμου Καρδίτσας; Η απόφασή σου για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μήπως μπερδέψατε τη θέση της υποδιαστολής; Γνωρίζεις την οικονομική κατάσταση των δημοτών σου; Αν βγεις μια βόλτα στα χωριά δεν πρόκειται να σε κεράσει κανείς καφέ, παρ όλο που θα το επιθυμούσαν, γιατί δεν τους περισσεύει ούτε ένα €. Και μην ανάγεις και εσύ τις αυξήσεις σε ένα πακέτο τσιγάρα, γιατί το έχουν κόψει κι αυτό για λόγους οικονομίας. Ούτε πιστεύω να σκέφτεσαι να δώσεις τώρα μεγάλες αυξήσεις και αργότερα μηδενικές για να τις ξεχάσουν μετά από τρία χρόνια που θα είναι πάλι οι δημοτικές εκλογές; Το σκεφτικό αυτό το είχαν οι προκάτοχοί σου και άλλαξαν πτέρυγα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το χρέος του δήμου αγαπητέ Δήμαρχε δεν σβήνει με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Τα δημοτικά τέλη, που σύμφωνα με την νομοθεσία, πρέπει να είναι ανταποδοτικά, φθάνουν και περισσεύουν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Από τα τέλη καθαριότητας πληρώνονται υπάλλοι και προμήθειες που δεν ανήκουν στην καθαριότητα. Ένας αυστηρός διαχωρισμός και έλεγχος στις προμήθειες θα έκανε την καθαριότητα πλεονασματική. Αν παρακολουθήσεις καλά τους αντίστοιχους κωδικούς εύκολα θα το διαπιστώσεις. Και εν πάση περιπτώσει γιατί πρέπει να είναι το ίδιο τέλος σε όλο το δήμο; Δεν προσφέρονται οι ίδιες υπηρεσίες παντού.
Αν πάρεις ένα τηλέφωνο στο Διευθυντή της εδώ ΔΕΗ θα μάθεις ότι υπάρχουν εκατοντάδες απλήρωτοι λογαριασμοί επειδή αδυνατούν να τους εξοφλήσουν. Κι εσύ αυτή την κατάσταση θέλεις να την επιδεινώσεις. Ξέρεις δήμαρχε ότι μόνο εσύ έχεις αύξηση στο μισθό σου ενώ σε όλους τους άλλους έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι εισπράξεις;
Λοιπόν δήμαρχε πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα. Το χρέος του δήμου δημιουργήθηκε από αυτούς που άσκησαν διοίκηση στους δήμους την τελευταία τουλάχιστον 10ετία (μέσα κι εγώ). Κι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και μάλιστα με συνέπειες κι όχι απλά να τις αναλάβουν ανέξοδα όπως έκαναν κάποιοι πρωθυπουργοί.
Αυτά προς το παρόν και μπορεί να υπάρξει και συνέχεια. Την Τετάρτη στις 8 μμ, όταν σημάνει η καμπάνα τις έναρξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα είμαστε εκεί για να παρακολουθήσουμε ζωντανά την πρότασή σου.
Χαντζοπλάκης Γιώργος
xantzos@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: