Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΙΝΑ και ΛΑΪΚΑ: ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΚΟΙΝΑ και ΛΑΪΚΑ: ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ίσως παρακολουθήσατε το βίντεο με την αποδοκιμασία του Πάγκαλου, σε μια αίθουσα στο Παρίσι, όπου επρόκειτο να προβληθεί μια ταινία του Κώστα Γαβρά. Ξεκίνησε από την Αθήνα, ο κοπρίτης, για να πάει να τιμήσει τον Γαβρά.
1ον. Καλά ο Κ Γαβράς τέτοιους φίλους έχει; Τον είχα σε εκτίμησή
2ον. Μπορεί να μας πει κάποιος πόσο στοίχισε το ταξίδι αυτό και ποιος το πλήρωσε; Έτσι για να ξέρουμε, ποιοι παράγουν και ποιοι ξοδεύουν.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Την προηγούμενη Παρασκευή έγινα μάρτυρας ενός επεισοδίου. Βρισκόμουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, περίμενα τη σειρά μου να πάρω αναβολή, λόγω απεργίας των δικηγόρων. (Κατηγορούμαι για μια φωτιά στη χωματερή όταν ήμουν αντιδήμαρχος). Λίγο πριν δόθηκε αναβολή σε μια άλλη υπόθεση. Αμέσως μετά οι διάδικοι άρχισαν να βρίζονται και να πλακώνονται στο ξύλο. Αίματα, σχισμένα πουκάμισα, χριστοπαναγίες κλπ. Όλα αυτά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, προσπαθούσαν φιλότιμα να κατευνάσουν τα πνεύματα. Μάταια. Το παράξενο που είναι; Στην πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία επαναλάμβανε συνέχεια: Σας παρακαλώ εδώ θα λύσετε τις διαφορές σας; Πηγαίνετε έξω (δηλαδή πάτε έξω να σκοτωθείτε, αρκεί να μην σας βλέπω εγώ!!!). όσο για τον εισαγγελέα, αυτός είχε σκύψει πάνω στα χαρτιά του σαν να διάβαζε κάτι δυσανάγνωστο Δεν πρέπει να άκουσε τίποτα!!!
Σημεία των καιρών; Τι να πω, δεν ξέρω.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙς ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ

Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π. Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της Ελλάδας ΜΑΣ
(Αναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής)

Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:
1) Να είναι Έλλην πολίτης
2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος(ομοφυλόφιλος) και
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.
Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.
Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα,
τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του,
όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν)
και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν :

AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!! ( 5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΧΡΥΣΟYΣ ΑΙΩΝ )

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΤΑΕΙ Ο ...ΓΑΪΔΑΡΟΣ; ΠΕΤΑΕΙ

Παρακολουθώντας τα ΜΜΕ, αθηναϊκά αλλά και τοπικά, ακούω πολλά "στελέχη" του κυβερνώντος κόμματος να ψάχνουν να βρουν επιχειρήματα για να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές. Αφορμή για να γράψω αυτές τις γραμμές πήρα από τοπικό κανάλι, κάνοντας ζάπινγκ στο διάλειμμα του αγώνα Μπαρτσα - Άρσεναλ, είδα ένα τοπικό κυβερνητικό στέλεχος να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα Είναι να τους "λυπάσαι". Εγώ θεωρώ ότι αυτούς θεωρεί κοπρίτες ο Πάγκαλος.
Σου δίνουν την εντύπωση ότι αν Ο Γ Α Παπανδρέου, κηρύξει δικτατορία (απαπα) αυτοί είναι πρόθυμοι να την δικαιολογήσουν (Μη νομίσετε ότι εγώ θεωρώ ότι τώρα έχουμε δημοκρατία). Αρκεί που θα την κάνει το ΠΑΣΟΚ και όχι η ΝΔ. Έτσι έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές και παράδωσαν το δήμο στη ΝΔ.
Ας βγουν να κάνουν και μια ανάλυση του αποτελέσματος Είμαι περίεργος να δω τι θα πουν.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011


Το περασμένο Σάββατο το πρωί, εμείς οι τρεις (φωτογραφία) πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Καρδίτσας(Χαντζοπλάκης, Σιακάρας, Παπαστολόπουλος), φυτεύσαμε 6 βελανιδιές μεγάλες στο δάσος του Αϊλιά, που αλλού στην Καρδιτσομαγούλα. Το δάσος αυτό το πονάμε. Δεν το φροντίζει κανείς. Ιδιοκτησιακά ανήκει στο δασαρχείο. Αλλά αυτό ούτε ξέρει αν υπάρχει.
Για την ιστορία του Αϊλιά:
Πρόκειται για ένα δάσος μικρό, περίπου 20 στρεμμάτων, από βελανιδιές και φτελιάδες. Υπάρχουν βελανιδιές που η ηλικία τους υπολογίζεται περίπου στα 250 χρόνια. Αυτό το δάσος μέχρι και το 1994 ήταν τελείως εγκαταλειμμένο Το 1995, όταν ανέλαβε πρόεδρος της κοινότητας, με κοινοτικούς συμβούλους, μεταξύ των άλλων, και τους Σιακάρα Γιώργο και Θανάση Παπαστολόπουλο, φροντίσαμε να αναδείξουμε το δάσος αυτό. Μέσα στο δάσος υπάρχει και το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία.
Σήμερα είναι ένα δάσος αισθητικό, καθαρό και προσφέρεται για ανοιξιάτικες εξορμήσεις.
Δυστυχώς, παρ' ότι το κυνήγι απαγορεύεται, οι κυνηγοί κυνηγούν. Είναι σαν την απαγόρευση του τσιγάρου.
Υπάρχει έλλειμμα δένδρων. Κι αυτό πήγαμε να συμπληρώσουμε εμείς οι τρεις πρώην κοινοτικοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Μάλιστα σκεφτόμαστε να κάνουμε κι έναν σύλλογο φίλων του δ΄δάσους του Αϊλιά (πρόταση του Γ Σιακάρα, μια και δεν έχουμε τίποτα άλλο να ...ασχοληθούμε τώρα.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ... ΡΕΠΠΑ

Είμαι ένας απ' αυτούς που δεν πληρώνω διόδια. Το κάνω από πέρυσι του Αγίου Πνεύματος, όταν ταξίδευα για Θεσσαλονίκη. Πληρώνω μόνο στα Μάλγαρα που είναι κρατικά. Σήμερα άκουσα τον ΥΠΕΧΩΔΕ (παλιό) Ρέππα να λέει ότι όποιος δεν πληρώνει, το πληρώνει ένας άλλος διπλά. Αν κάποιος πλήρωσε για μένα τα διόδια να μου φέρει την απόδειξη να τα πληρώσω εγώ. Ο ίδιος πλήρωσε καμιά φορά διόδια; Έβαλε καμιά φορά το χέρι στην τσέπη; Μια ζωή φοροαπαλλαγές έχει.
Να γιατί δεν πληρώνω:
1. Σε όσους δρόμους περπάτησα και δεν πλήρωσα δεν τους έκανε καμιά εταιρεία με παραχώρηση. Έγινα με δημόσιο χρήμα. Μόνο η γέφυρα Ρίου - Αντίρριου. Εκεί προς το παρών πληρώνω.
2. Γιατί πρέπει να πληρώσω διόδια στο δρόμο Λάρισα - Θεσσαλονίκη; Για να περάσω από τα Τέμπη κοιτώντας προς τα πάνω μην μου έρθει καμία κοτρόνα; Ή για τον Νέο Παντελεήμονα που ακούω το GPS να με προειδοποιεί "προσοχή επικίνδυνη στροφή".
3. Δεν βγιάζουμε και θέλω να πάω στον προορισμό μου έστω και αργά χωρίς να πληρώσω. Υπάρχουν παράδρομοι; Είναι υποχρεωμένοι να έχουν.
Βέβαια υπάρχουν και άλλα πολλά επιχειρήματα Δεν είναι της ώρας να τα αραδιάζω
Η Ιταλία που έχει διόδια έχει δρόμους και παράδρομους. Η Αυστρία και η Γερμανία που έχουν πολύ καλό οδικό δίκτυο, δεν έχουν διόδια. Τα αυτοκίνητα πληρώνουν μόνο είσοδο στη χώρα και από εκεί και πέρα κυκλοφορούν ελεύθερα.
Τα τέλη κυκλοφορίας γιατί τα πληρώνουμε; Για να συντηρούνται οι δρόμοι.