Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Να γιατί καταργούν το Γυμνάσιο Καρδιτσομαγούλας

Μόλις χθες μου "λύθηκε" η απορία. Σε συνάντηση των Γονέων του Γυμνασίου Καρδιτσομαγούλας με την κ. περιφερειακή δόθηκε η απάντηση από την ίδια: "Δεν μπορώ να πληρώνω έναν θεολόγο για τρεις ώρες επειδή δεν μπορώ να τον μετακινήσω. Γι' καταργούμε το Γυμνάσιο σας." Δηλαδή θα μετακινήσει 50 παιδιά, με πολλούς κινδύνους και λύνει το πρόβλημα. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ!!!. Ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος να ήταν.
'Όταν δε ρωτήθηκε πως θα γίνει η μεταφορά η απάντηση ήταν αποκαλυπτική: "Δεν με ενδιαφέρει. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνη. Η αρμοδιότητα πέρασε στους δήμους. Να πάτε στο δήμαρχο"!!!
Κι όλα αυτά για έναν θεολόγο. Άρε Αντώνη τι κάνεις!!!

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη σημερινή παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, έκανε την εξής δήλωση:
«Ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε άοπλος, με μόνο όπλο το πάθος για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της πατρίδας. Και κέρδισε αυτόν τον δύσκολο και σκληρό αγώνα. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμού απόλυτου στους αγωνιστές και τους νεκρούς εκείνου του Αγώνα.
Σήμερα πάλι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται σκληρά για να...
ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση. Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν τότε. Την αυταπάρνηση, τον άδολο πατριωτισμό και επειδή πάντοτε έδειξε ο ελληνικός λαός ότι διαθέτει αυτές τις αρετές, και σήμερα με όπλο ακριβώς αυτές τις αρετές θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση για να χαρούμε μια πατρίδα και μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη από κηδεμονίες και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε μια καλύτερη πατρίδα.

Όλοι οι πολιτικοί λένε καλά λόγια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (τον κάθε πρόεδρο). Και ο πρόεδρος βγαίνει κάπου κάπου και λέει και καμιά φράση που φαίνεται σοφή και τότε χειοροκρατάνε!!!
Τι σόι Πρόεδρος είναι όταν υπογράφει ότι του στέλνει ο κάθε υφυπουργός. Τι σόι πρόεδρος είναι όταν υπογράφει παράνομες αποφάσεις για αρπαχτές, καταστρατηγήσεις νόμων ακόμα και αυτού του Συντάγματος το οποίου πρέπει να είναι ο εγγυητής. Γίνομαι σαφής: Υπέγραψε το νόμο για το μνημόνιο το οποίο απαιτούσε 180 βουλευτές και δεν τις είχε. Σίγουρα θα υπογράψει και το ΦΕΚ για την κατάργηση σχολείων, ορισμένα μάλιστα πιθανώς να τα εγκαινίασε ο ίδιος σαν υπουργός κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ας πει και κανένα όχι. Μόνο έτσι αποδίδει φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821 και όχι με λόγια του αέρα. Και ο κλητήρας υπηρεσίας αρνείται κι αυτός καμία φορά να εκτελέσει κάτι που θεωρεί ότι δεν του πάει.
Αυτά και μπορεί να επανέλθω με τον Πρόεδρο

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΣΕ Η κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Άρχισαν και στην Καρδιτσομαγούλα οι κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το Γυμνάσιο, το οποίο έχει 43 μαθητές φέτος και του χρόνου 47.
Στα πλαίσια αυτά είχαν κλείσει ραντεβού στη Λάρισα με την κ. Περιφφερειακή (Πράντζου). Ξεκίνησαν, λοιπόν, από την Καρδιστομαγούλα κάμποσα άτομα να πάνε να συζητήσουν. Μόλις έφθασαν στο γαρφείο της κυρίας πληροφορήθηκαν ότι βρισκόταν εκτός Λάρισας. Έμειναν. Τέτοια απαξίωση στους γονείς που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους!!!.
Μπορεί να υπήρχαν και σοβαροί λόγοι που να δικαιολογούν την μετακίνησή της. Χάθηκε να πάρει κάποιος ένα τηλέφωνο. Συνέπεια να θαυμάσει κανείς !!!
Πολλοί μένουν στην ιστορία, όχι πάντα για καλό.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ

Τι σχέση μπορεί να έχει ο βομβαρδισμός της Λιβύης με την δημόσια εκπαίδευση; Κι όμως έχει. Διαβάστε:
Κλείνουν δημόσια σχολεία για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας, να μην διορίσουν εκπαιδευτικούς, κλπ. Γι δαύτο γίνονται οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και όχι για παιδαγωγικούς σκοπούς.
Η Λιβύη βομβαρδίζεται από Γάλλους, Άγγλους και Αμερικανούς. Η Ελλάδα βαστάει τσίλιες στη Μεσόγειο με μια φρεγάτα, ένα ιπτάμενο ραντάρ και με τη βάση της Σούδα (αυτή πρέπει να συνορεύει με την Ελλάδα, κάπου εκεί στη Κρήτη)ανοιχτή. Το ημερήσιο κόστος αυτών των ενεργειών για την Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Άμυνας,ξεπερνάει το 1,5 εκ €. Κι αν το ΝΑΤΟ εμπλακεί κανονικά, γιατί ακόμα είναι απ' έξω, το κόστος μπορεί και να τριπλασιασθεί!!!. Κι ύστερα δεν υπάρχουν χρήματα. ΧΡΉΜΑΤΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ!!! ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΑΛΛΆ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΆΖΟΥΜΕ ΌΠΛΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ, ΓΑΛΛΟΥΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!
Άρε καϋμένε Αθανασόπουλε τι σούμελε να πάθεις...
Α να μην ξεχάσω. Άκουσα ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης 'εμεινε από καύσιμα και τα σκουπίδια είναι στους δρόμους.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λάθος κι αντί να στείλει λεφτά στο δήμο Θεσσαλονίκης τα έστειλε στο συγκρότημα που βγάζει τις εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Κάτι ψηλά 14,5 εκ € για 200 φύλλα ημερησίως!!!

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Αυτή την ώρα που γράφω βομβαρδίζεται η Λιβύη. Την βομβαρδίζουν για να φύγει ο Καντάφι. Ένας σχιζοφρενής δικτάτορας. 40 ολόκληρα χρόνια τον ανεχόταν όλοι τους. Κάποιοι μάλιστα ήταν και μέλη σε ιδρύματα του Καντάφι,όπως στην Ελλάδα. Ποιος, όμως, θα τον αντικαταστήσει; Αυτός ο λαός που τόσες μέρες τώρα σκοτώνεται στους δρόμους, τι θέλει; Δεν μπόρεσα να ακούσω κανένα αίτημα για καλύτερη ποιότητα ζωής, για δημοκρατία, τέλος πάντων κάτι. Τελικά "παλεύει" για να αλλάξει τύραννο; Και βέβαια αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Λιβύη αλλά και στην Αίγυπτο και σχεδόν σε όλο τον αραβικό κόσμο.
Δέστε και ποιοι ανέλαβαν να τους σώσουν!!!. Άγγλοι, Γάλλοι και Αμερικανοί!!! Διεθνείς νταβατζήδες
Τι ειρωνεία! Τους Παλαιστίνιους, που δεν έχουν πετρέλαια δεν τους πονάνε; Τι να πει κανείς; Όπου φτωχός και η μοίρα του.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ

ΛΙΑΠΗΣ: Ένας από τους εγγονούς του Κ Καραμαλή.Θαυμάστε τον. Κι ύστερα, λέιε δεν τα πήρε αυτός από την zimens. Τέτοι λιγούρι ...
Σαν δεν ντρέπονται.

ΟΙ ΜΟΥΛΩΧΤΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τελευταία βλέπουμε και ακούμε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για το κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων. Δεν έχω εικόνα για την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά σε επίπεδο Θεσσαλίας, κανείς δεν ξέρει τι προτείνεται. Στα μουλωχτά κάνουν προτάσεις, φοβούνται να τις δημοσιοποιήσουν και μιλάνε ότι όλα θα γίνουν με παιδαγωγικά κριτήρια, που όμως μόνον οι ίδιοι τα ξέρουν. Θαυμάστε παιδαγωγούς!!!. Που πάνε οι διαβουλεύσεις, οι υποχρεωτικές δημοσιεύσεις όλων των προτάσεων, η διαφάνεια, η διαύγεια και όπως αλλιώς την λένε; Και σαν να μην έφτανε αυτό, άκουσα και την κ. περιφερειαρχίνα, τρομάρα της, να λέει σε τοπικό κανάλι: Πότε ακούσατε δημόσιο έγγραφο να κοινοποιείται; Και είναι και φιλόλογος. Καλά το δημόσιο έγγραφο γιατί το λένε έτσι και δεν το λένε κάπως αλλιώς; Γιατί το εκδίδει δημόσια υπηρεσία. Και τι είναι δημόσια υπηρεσία; Δεν είναι για όλους;
Αυτό και μόνο δείχνει την αδυναμία τους να στηρίξουν τις προτάσεις τους, τις κατά τα άλλα παιδαγωγικές. Σα δεν ντρέπονται.