Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αχ αυτό ο Αγοραστός

Πολύ φωτογραφία και δημόσιες σχέσεις από τον αιρετό περιφερειάρχη Κάθε μέρα και από μια δημόσια σχέση κάνει. Μου δίνει την εντύπωση ότι στο γραφείο δεν πρέπει να στρώνει κώλο. Όλο στη γύρα είναι. Μέχρι σήμερα δεν είδα και καμιά σοβαρή ανακοίνωση. Όλο διαβήματα και συναντήσεις. Έργο θα δούμε κάποτε; Δεν μας έφταναν οι ντόπιοι πολιτευτές μας ήρθε κι αυτός. Πρέπει να διαθέτει καλό γραφείο τύπου. Θυμάμαι όταν είχαν συνάντηση όλοι οι αιρετοί περιφερειάρχες με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, αυτός έβγαλε δελτίο τύπου που έλεγε ότι θα συναντιόταν με τον πρόεδρο αυτός.
πρόσεξα τη σημερινή φωτογραφία του στο νοσοκομείο της Καρδίτσας. Σαν γύφτικα σκεπάρνια καμαρώνουν οι διορισμένοι δίπλα του. Ήρθε, λέει να δει από κοντά το καινοτόμο σύστημα που εφαρμόζεται στο νοσοκομείο Καρδίτσας!!! τρίχες αμφιβόλου ευθύτητας Για το τάλιρο που πληρώνουν οι επισκέπτες μούγκα

Θα τρελαθώ.

Θα τρελαθώ. Αυτή η αγάπη με κάνει και τα χάνω!. και πως να μην τα χάνεις όταν μαθαίνεις ότι:
Βραβεύτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για την σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη στη Μόσχα κατά την πρώτη παγκόσμια διάσκεψη υπουργών Υγείας.

Το εν λόγω βραβείο είναι η υψηλότερη διάκριση του Π.Ο.Υ. για τον περιορισμό του καπνίσματος.
Και μη χειρότερα!!

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παπούλιας μεταξύ άλλων στο Μεσολόγγι:
"Είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει".
Ο ίδιος κοιτάχθηκε στον καθρέφτη. να του θυμίσω ότι αυτός ήταν ο δανειστής του Αν Παπανδρέου για να δικαιολογηθούν τα εκατομμύρια της Βίλας στην Εκάλη. Ο ίδιος θα μπορούσε να επιστρέψει το μνημόνιο επειδή, όπως λένε και οι καθηγητές Μπέης και Κασιμάτης, δεν είχε την πλειοψηφία των 180 βουλευτών και να μας απαλλάξει από τα δεινά του. Υπογράφει, το ξαναγράφω, όλα τα ΠΔ που του πάνε αδιαμαρτύρητα
Τελικά ποιος είναι ο ρόλος του;
ΜΕΓΆΛΑ ΛΌΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΧΙΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΘΡΈΦΤΗΣ ειναι παντα σπασπενος

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ;

Μέχρι τώρα ήξερα ότι οι οδικοί χάρτες σε οδηγούν για να πας σε κάποια μέρη πάνω στη γη. Χθες έμαθα ότι υπάρχουν και οδικοί χάρτες που θα μας βγάλουν από την οικονομική κρίση. όσο ζω μαθαίνω. Το είπε ο πρωθυπουργός Κάτι περισσότερο θα ξέρει Διαβάστε:
"Ο Οδικός μας Χάρτης καλύπτει 4 κρίσιμους τομείς: το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, δηλαδή το Δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη, την ανάπτυξη με επένδυση στη γνώση και τον πολιτισμό, την καινοτομία με σεβασμό στο περιβάλλον και το αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος», ανέφερε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου. Και προσέθεσε: «ο Οδικός Χάρτης δεν ξεκινάει από το μηδέν. Βασίζεται, επικαιροποιεί, συμπληρώνει και, όπου χρειάζεται, διορθώνει το τιτάνιο έργο που έχει συντελεστεί στη χώρα από τον Οκτώβριο του 2009. Είναι το επόμενο βήμα, η επόμενη φάση στην πορεία υλοποίησης της προεκλογικής μας υπόσχεσης, που βάζει πρώτα τον πολίτη».
Κάτι μου θυμίζει ο ΓΑΠ. Το βρήκα. Τον Δομήνικο. Πραγματικά ο Δομήνικος σε μια τετραετία και ο ΓΑΠ σε 18 μήνες έκαναν τιτάνιο έργο, που όμοιο δεν ματαξανάγινε!!!.
Που ήταν κριμένοι τόσα χρόνια ρε γαμώτο;

«Στη λογική της φυγομαχίας και του ¨άστο γι' αργότερα¨, που κατέστρεψε την Ελλάδα, εμείς απαντάμε: αποφάσεις και αλλαγές τώρα», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός και διευκρίνισε: «καμία διαδικασία αλλαγής δεν ήταν ποτέ εύκολη. Χρειάζεται κόπο, χρόνο, φαντασία, καινοτομία, υπομονή και συλλογική προσπάθεια, όλων μας. Στο τέλος όμως αυτής της πορείας, βρίσκεται μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που αξίζουμε ως πολίτες, η Ελλάδα της δημιουργικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης, των δικαιωμάτων και των ευκαιριών για όλους. Μια πατρίδα, που στέκεται αυτόνομη στα πόδια της και κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά, που ανοίγει ορίζοντες για τη νέα γενιά».
Καλά που τα βλέπει αυτά που λέει; και δεν είναι μόνο αυτός είναι και αρκετοί παλαμοκρούστες που τον ακούνε. Ρε μπας και στραβωθήκαμε όλοι; Αυτός θα μας ξεμπερδέψει σύντομα. όσοι όμως μείνουνε θα περάσουνε ζωή χαρισάμενη.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ... ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ

Διαβάστε: Ο βουλευτής Τρικάλων, ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ, περνούσε από τα διόδια του Μώλου, όπου το κίνημα δεν πληρώνω είχε κάνει κατάληψη και όλα τα αυτοκίνητα περνούσαν χωρίς να πληρώνουν. Αυτός, λοιπόν ο μαγκούφης που δεν πληρώνει πουθενά κατέβηκε από το αυτοκίνητο που ήταν συνοδηγός, και απαίτησε να πληρώσει. Στις παραινέσεις κάποιας κοπέλας να περάσει την επιτέθηκε, την άρπαξε από το λαιμό και την απομάκρυνε
1ον. Το αυτοκίνητο δεν ήταν δικό του, της βουλής των Ελλήνων ήταν, τζαμπατζής δηλαδή.
2ον. δεν οδηγούσε ο ίδιος, πιθανώς ο οδηγός του. Δε3ν τον πληρώνει αυτός αλλά ο Έλληνας φορολογούμενος δηλαδή. Πάλι τζαμπατζής.
Νομίζει ο μαγκούφης Μαγκούφης ότι θα το μάθει ο ΓΑΠ και θα τον κάνει υφυπουργό, γιατί για παραπάνω δεν κάνει. Τι γελοίος που είναι ο κόσμος του!!!
Φτου σας ρε μασκαράδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΠΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Αυτή τη στιγμή που γράφω στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γίνεται το έλα να δεις. Θυμίζει την δημοτική ομάδα του Δ Βερίλλη. Ο Παπακωνσταντίνου μάζεψε το Ν/Σ για τα φρουτάκια για να το πάει στο μπαμπά (ΓΑΠ). Ο ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ επέστρεψε εσπευσμένα από την Πολωνία (;), ενώ κανονικά επέστρεφε αύριο.
Σε όλα αυτά συγκλίνει και η απόφαση της Διαμαντοπούλου να κλείσει τα σχολεία νωρίς, 10-5, ενώ θα μπορούσαν άνετα να γίνουν 10 μέρες ακόμα μάθημα. Τόσο πολύ κόπτεται για τις χαμένες ώρες η κυρία!!!
Τα ΜΜΕ απεργούν για τέσσερις συνεχείς μέρες. Τυχαίο; Δεν νομίζω;

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ... ΑΝΑΒΟΛΗ

Αναβολή του θέματος για την αύξηση των δημοτικών τελών ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός.
Έκανες καλά δήμαρχε και το ξανασκέφθηκες. Αυτό είναι στα θετικά σου. Σημαίνει ότι αφουγκράζεσαι τους δημότες. Καλά θα κάνεις που θα πας και στα χωριά. Θα στα πούνε οι ίδιοι από πρώτο χέρι.
Αυτά για τώρα. Πάω στο δημαρχείο. Περιμένει κόσμος που πιθανώς να μην πληροφορήθηκαν την αναβολή. Παραμένει το θέμα του νερού για τα εκτός ΔΕΥΑΚ χωριά και είναι πολύ΄΄υ σοβαρό.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΟΙ ...ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ

Για όσους δεν γνωρίζουν τελευταία υπάρχει και μια καινούργια κοινωνική τάξη, αυτή των πολιτευτάδων. Η τάξη αυτή αναγνωρίζεται επίσημα από όλους σχεδόν τους αιρετούς, περιφερειάρχες, δημάρχους κλπ. Όπου πας και όπου βρεθείς θα τους βρεις μπροστά. Μάλιστα τους προσφωνούν όλοι. Φαίνεται ότι είναι ανεπάγγελτοι, γιατί ποτέ δεν άκουσα να τους αναφέρους το επάγγελμα αλλά και οι ίδιοι ποτέ δεν ένοιωσαν την ανάγκη να το αναφέρουν. Έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα το βιογραφικό κάποιου απ' αυτούς. Κι ενώ γράφει ότι έχει πλούσια επαγγελματική δράση, δεν γράφει πουθενά τι δουλειά κάνει.
Καλά θα μας τρελάνουν. Διατηρούν πολυτελέστα, σε σεκεντρικό σημείο της πόλης, γραφεία. Πως πληρώνονται αυτά; Το πήγαινε έλα στην Αθήνα στοιχίζει. Τι να πω; Πολλά λεφτά μα πάρα πολλά λεφτά πρέπει να διαθέτουν.
Το προηγούμενο Σάββατο παραβρέθηκα στη σύσκεψη που κάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης για τις καταργήσεις των σχολείων. Εκεί κι αυτοί. Πήραν το ... λόγο και είπαν, τι λέτε να είπαν, μ α κ α κ ί ε ς. Είναι οι άνθρωποι που έχουν άποψη επί παντός επιστητού!!!

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δήμαρχε πάρε πίσω τις αυξήσεις

Δήμαρχε πάρε πίσω τις αυξήσεις
Πόσο βασανίστηκες Δήμαρχε για να προτείνεις αυξήσεις από 33,3% στην πόλη, 118% στα χωριά και 212,5% στα καταστήματα των κοινοτήτων του πρώην δήμου Καρδίτσας; Η απόφασή σου για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μήπως μπερδέψατε τη θέση της υποδιαστολής; Γνωρίζεις την οικονομική κατάσταση των δημοτών σου; Αν βγεις μια βόλτα στα χωριά δεν πρόκειται να σε κεράσει κανείς καφέ, παρ όλο που θα το επιθυμούσαν, γιατί δεν τους περισσεύει ούτε ένα €. Και μην ανάγεις και εσύ τις αυξήσεις σε ένα πακέτο τσιγάρα, γιατί το έχουν κόψει κι αυτό για λόγους οικονομίας. Ούτε πιστεύω να σκέφτεσαι να δώσεις τώρα μεγάλες αυξήσεις και αργότερα μηδενικές για να τις ξεχάσουν μετά από τρία χρόνια που θα είναι πάλι οι δημοτικές εκλογές; Το σκεφτικό αυτό το είχαν οι προκάτοχοί σου και άλλαξαν πτέρυγα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το χρέος του δήμου αγαπητέ Δήμαρχε δεν σβήνει με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Τα δημοτικά τέλη, που σύμφωνα με την νομοθεσία, πρέπει να είναι ανταποδοτικά, φθάνουν και περισσεύουν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Από τα τέλη καθαριότητας πληρώνονται υπάλλοι και προμήθειες που δεν ανήκουν στην καθαριότητα. Ένας αυστηρός διαχωρισμός και έλεγχος στις προμήθειες θα έκανε την καθαριότητα πλεονασματική. Αν παρακολουθήσεις καλά τους αντίστοιχους κωδικούς εύκολα θα το διαπιστώσεις. Και εν πάση περιπτώσει γιατί πρέπει να είναι το ίδιο τέλος σε όλο το δήμο; Δεν προσφέρονται οι ίδιες υπηρεσίες παντού.
Αν πάρεις ένα τηλέφωνο στο Διευθυντή της εδώ ΔΕΗ θα μάθεις ότι υπάρχουν εκατοντάδες απλήρωτοι λογαριασμοί επειδή αδυνατούν να τους εξοφλήσουν. Κι εσύ αυτή την κατάσταση θέλεις να την επιδεινώσεις. Ξέρεις δήμαρχε ότι μόνο εσύ έχεις αύξηση στο μισθό σου ενώ σε όλους τους άλλους έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι εισπράξεις;
Λοιπόν δήμαρχε πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα. Το χρέος του δήμου δημιουργήθηκε από αυτούς που άσκησαν διοίκηση στους δήμους την τελευταία τουλάχιστον 10ετία (μέσα κι εγώ). Κι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και μάλιστα με συνέπειες κι όχι απλά να τις αναλάβουν ανέξοδα όπως έκαναν κάποιοι πρωθυπουργοί.
Αυτά προς το παρόν και μπορεί να υπάρξει και συνέχεια. Την Τετάρτη στις 8 μμ, όταν σημάνει η καμπάνα τις έναρξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα είμαστε εκεί για να παρακολουθήσουμε ζωντανά την πρότασή σου.
Χαντζοπλάκης Γιώργος
xantzos@sch.gr