Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

... ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το διάβασα κι αυτό. Παράπονα του πρώην δημάρχου κ. Βερίλλη, γιατί κανένας δεν αναγνωρίζει την προσφορά του δήμου στην Αναγέννηση (Κωτούλα) όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος.
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!!!
Σημ. Αλήθεια που δουλεύσει τώρα ο κύριος πρώην δήμαρχος;

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΜΠΑΧΑΛΟ!!! ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΗΛΩΣΟΥΝ
Περνώντας την από οδό Τρικάλων, στο ανατολικό τμήμα της, υπάρχει μεγάλο καινούργιο πεζοδρόμιο. Ολοκληρώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο (Σεπτέμβρη 09). Λίγα τέτοια πεζοδρόμια υπάρχουν στην πόλη. Αυτό, λοιπόν το πεζοδρόμιο το ξηλώνουν για να κάνουν ποδηλατοδρόμους. Την εποχή που ο μελετητής εκπονούσε την μελέτη για τους ποδηλατοδρόμους, την ίδια χρονική περίοδο το έργο κατασκευάζονταν. Δηλαδή κατασκευάζουμε καινούργιο πεζοδρόμιο και ταυτόχρονα εκπονούμε μελέτη ξηλώματος του πεζοδρομίου. Τρελό δεν είναι; Είναι απορίας άξιον πως ο μελετητής δεν είδε ότι στο ίδιο μέρος κατασκευαζόταν πεζοδρόμιο,για την κατασκευή του οποίου ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα. Εδώ δεν πρόκειται για ένα απλό ράβε-ξήλωνε, εδώ πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες που χρήζουν παραπέρα έρευνας.
Για την ιστορία:Το πεζοδρόμιο κατασκεύασε η Νομαρχία σε συνεργασία με το δήμο Καρδίτσας, με χρηματοδότηση από ΤΕΟ. Την μελέτη έκανε το γραφείο του γνωστού κ. Βλαστού, καθηγητή του ΕΜΠ. Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε από το ΔΣ το Φλεβάρη του 2010, δηλαδή τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου. Μόνο εγώ μειοψήφησα. Οι επιφυλάξεις μου ήταν στο στένεμα του δρόμου από δύο έως τέσσερα μέτρα. Την μείωση αυτή τη θεωρώ επικίνδυνη επειδή πρόκειται για είσοδο-έξοδο της πόλης με πάρα πολλές επαγγελματικές χρήσεις. Πρότεινα δε ότι αν είναι να κατασκευασθεί ποδηλατόδρομος θα πρέπει ή να μονοδρομηθεί η Τρικάλων ή να τοποθετηθεί διαχωριστικό με κορίνες ανάμεσα στις δύο λωρίδες κατεύθυνσης. Μάλιστα μια γεύση μπορεί να πάρει κάποιος τώρα που άρχισε να κατασκευάζεται.
Αυτόν τον ποδηλατόδρομο δεν τον “οραματίστηκε” καμιά δημοτική αρχή. Μόνο ο κ. Βλαστός από την Αθήνα ήρθε-είδε και αποφάσισε ότι στην Τρικάλων πρέπει να γίνει ποδηλατόδρομος, μια και , όπως ο ίδιος είπε, είναι ο μόνος φαρδύς δρόμος που απέμεινε. Αυτά μόνο στο δήμο Καρδίτσας μπορούν να γίνουν.
Και καλά άντε να γίνει. Γιατί πρέπει να ξηλωθεί όλο το πεζοδρόμιο και να φτιαχτεί άλλο, σχεδόν στο ίδιο ύψος με το σημερινό; Δεν θα μπορούσε να γίνει μια ήπια προσαρμογή; Ύστερα δεν μας φτάνουν τα χρήματα να κάνουμε έργα!!! Στην Ιεζεκιήλ, την τελευταία 15τια, τρεις φορές φτιάχτηκαν τα πεζοδρόμια και πεζοδρόμια σωστά δεν έχει.
Τι να πει κανείς;

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κατά Θέογνη (αρχ. Θέογνις)

Επιτηρώντας τη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων, πήρα το βιβλίο Ανθολόγιο λυρικής ποίησης και βρήκα ένα ποίημα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση το θεώρησα επίκαιρο και είπα να το ανεβάσω. Είναι του Θεογενή, ελεγειακός ποιητής, 550 π.χ. περίπου. Είναι πολίτης των Μεγάρων και αναφέρεται στις κοινωνικοπολιτικές ταραχές που ακολούθησαν την ανατροπή του τυραννικού καθεστώτος του Θεαγένη στην πόλη των Μεγάρων. Διαβάστε:
Η πόλη τούτη, Κύρνε, εγκυμονεί,
φοβούμαι μη γεννήσει τιμωρό της αμυαλιάς μας.
Οι συμπολίτες μας ακόμα σώφρονες είναι
αλλά οι άρχοντες μπήκαν σε δρόμους γκρεμούς.
Καμιά πόλη, Κύρνε, οι καλοί δεν ανέτρεψαν.
Μα όταν οι κακοί το άδικο χαίρονται
και καταστρέφουν το δήμο και δικαιώνουν
τους άδικους για κέρδος δικό τους και δύναμη,
τότε να ξέρεις πως τέτοια πόλη
δεν μπορεί νά 'ναι για πολύ αταράχευτη
-όσο κι αν έχει ησυχία και τάξη,
αφού οι κακοί της άρχοντες χαίρονται
για τα κέρδη που φέρουν οι συμφορές στους πολίτες.
Απ' αυτά οι εμφύλιες έριδες, Κύρνε,
οι αλληλοσκωτωμοί και οι τύραννοι.
Ποτέ μη θελήσει η πόλη μας τέτοια.
(μετάφραση Κ Τοπούζης)