Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ: ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Θέλει να ξεσπιτώσει το Εσπερινό Λύκειο και Γυμνάσιο Καρδίτσας ο κ. Παπαλός. Καλά ποιος τον συμβουλεύει; ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ:
1ον. Το κτίριο ανήκει στο Εσπερινό Γυμνάσιο και όχι στο Δήμο. Ο δήμος μπορεί να το χρησιμοποιεί μόνον όταν δεν λειτουργεί.
2ον. Ποιος αποφάσισε και ειδοποίησε, τηλεφωνικά(!) τον διευθυντή στις 24/8 ότι πρέπει να μετακινηθεί μέχρι τις 12/9; Ούτε εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο να ήταν. Κι αυτά θέλουν τουλάχιστον 40 ημέρες από την ημέρα γραπτής κοινοποίησης Τελικά τη δημοκρατία πρέπει να την έχει στο αίμα σου.
3ον. Το σχολείο αυτό, λόγω του χαρακτήρα του, πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, άρα εναλλακτική λύση μπορεί να είναι μόνο το 1ο Λύκειο.
4ον. Πρέπει να γνωμοδοτήσει υποχρεωτικά η Επιτροπή Παιδείας, η Σχολική Επιτροπή και να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Τίποτα απ' αυτά δεν έγινε.
5ον. Γιατί οι υπάλληλοι του δήμου δεν μπορούν να πάνε λίγο πιο πέρα από την πόλη;

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

ΕΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

Το είδαμε κι αυτό। Ένας απόφοιτος ΤΕΙ Θεσ/κης, τμήματος Νοσηλευτικής, ο ΜΜ, προσλήφθηκε από τον δήμαρχο Καρδίτσας " ως ειδικός Σύμβουλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την παροχή γνώσεων σε θέματα σχετικά με Διοίκηση Οργανισμών και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Προγράμματα Υγείας –Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής στη Τοπική Αυτ/ση με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στον κ।Δήμαρχο."
Ο ειδικός σύμβουλος, όμως, τοποθετήθηκε σαν γενικός δερβέναγας στο Αμαξοστάσιο του δήμου και άρχισε μάλιστα να κάνει και προμήθειες σε λάστιχα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων κλπ। Μάλιστα επειδή ο συγκεκριμένος σύμβουλος είχε για πολλά χρόνια κομμωτήριο οι εργαζόμενοι τον φωνάζουν και "χρυσό ψαλίδι"। Ο καθείς στο είδος του ... Βλέπετε τυγχάνει γαμπρός στο σόι του δημάρχου, ε αν δεν τακτοποιήσουμε και κανένα δικό μας τι τα θέλουμε τα αξιώματα.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ


Ο Καλαβρύτων δεσπότης, ένας από την τριανδρία "Χριστόδουλος, Πειραιώς, Καλαβρύτων" επιθύμησε να δει τον Ντερτιλή στη φυλακή, τον οποίο χαρακτηρίζει γενναίο έΛΛΛηνα (ναι με τρία Λ), επιβεβαιώνοντας έτσι τους άρρηκτους δεσμούς του ανώτερου κλήρου της ορθοδοξίας με όλα τα τυραννικά καθεστώτα της Ελλάδας, ανά τους αιώνες, και όχι μόνο.
Όσοι δεν γνωρίζουν για τον Ντερτιλή, ας μάθουν:
To μεσημέρι της 18 Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής (ο εικονιζόμενος με το περίστροφο στο χέρι) βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβολεί.
«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης - και συνεχίζει: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"»...
Ο Καλαβρύτων δεσπότης, ένας από την τριανδρία "Χριστόδουλος, Πειραιώς, Καλαβρύτων" επιθύμησε να δει τον Ντερτιλή στη φυλακή, τον οποίο χαρακτηρίζει γενναίο έΛΛΛηνα (ναι με τρία Λ), επιβεβαιώνοντας έτσι τους άρρηκτους δεσμούς του ανώτερου κλήρου της ορθοδοξίας με όλα τα τυραννικά καθεστώτα της Ελλάδας, ανά τους αιώνες, και όχι μόνο.

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ... ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Καλημέρα. Είμαι στην παραλία και απολαμβάνω την ηρεμία και τη διαφάνεια της θάλασσας. Σήμερα πήρα και το μικρό φορητό μου, έτσι για να δω τα mail και να διαβάσω κάποια blog.
Βλέποντας Τα διάφανα νερά θυμήθηκα τη διαφάνεια στην επιλογή των διευθυντών σχολείων. Πρέπει να σας πω πως έδωσα κι εγώ "συνέντευξη" για να γίνω διευθυντής. Βαθμολογήθηκε με 14.36 με άριστα το 15. Ε! καλά θα μου πείτε. ΄άριστα ήθελες; Όχι, αλλά είδα και κάτι 15 σε κάτι ανύπαρκτους εκπαιδευτικούς που σε τρελαίνουν. Βέβαια είναι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος οι περισσότεροι. Άρα εγώ που είμαι ασυμβίβαστος με κάποιες καταστάσεις, 6 από τα 7 μέλη του υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι κυβερνητικά στελέχη, θεωρώ ότι "καλά" πήγα.
Όμως, το προχώρησα το πράμα και ζήτησα,έγγραφα, και την αναλυτική βαθμολογία που μου έβαλε ο καθείς από τους κριτές μου, για λόγους διαφάνειας δηλαδή.
Απάντηση του Δ/ντη Β/θμιας εκπαίδευσης: "Ο μέσος όρος είναι αρκετός για την ενημέρωσή σας. Η αναλυτική βαθμολογία δεν προβλέπεται να δίνεται"
Κι εγώ ρωτάω: ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ;Αφού, λοιπόν, δεν προβλέπεται να μην δίνεται, γιατί δεν δίνεται; Πρέπει να σημειώσω ότι εκτιμώ ότι δύο κριτές με βαθμολόγησαν με 15, και μάλλον τα διεκδικούν όλοι για τον εαυτό τους. Αλήθεια γιατί τέτοια μυστικότητα; Όσοι πήραν 15 ΜΟ γνωρίζουν όλους τι τους έβαλαν, εγώ γιατί;
Πληροφορήθηκα ότι ο Δ/ντης λ'έειι ότι θα τα δώσει μόνο με εντολή εισαγγελέα!!!
Άρε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! πριν από 10 ημέρες τη γιόρταζαν αυτοί που στα δύσκολα χρόνια δυσκολεύονταν και να την προφέρουν.
Μόλις τελειώσουν οι διακοπές ο κ. Δ/ντης θα έχει και την εντολή που επιθυμεί.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ