Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Δεν μας χ... ρε Νταλάρα

Όχι ο τραγουδιστής. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών, ήρθε και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, τον δοτό κ. Παπαδήμο. Ο δε Παπαδήμος είναι ο πρώτος που συνάντησε αμέσως μετά την ορκομωσίοα του. Ούτε του υπουργούς του δεν είδε. Αυτό δείχνε ότι ούτε τον δικό τους άνθρωπο δεν εμπιστεύονται οι τραπεζίτες. Και τι λέτε να πρότεινε στον Λουκά ο Νταλάρα. Κυμαινόμενο επιτόκιο για τα χρήματα που θα δανείζεται η Ελάδα. Μάλιστα για να το σιγουρέψει συναντήθηκε και με τον Βενιζέλο, ο οποίος του υποσχέθηκε τα παντα. Παρουσιάζοντας τον νέο προϋπολογισμόο Βενιζέλος άλλα είπε, αλλά αυτά είναι "τα κατά συνθήκη ψεύδη" του. Το βράδυ ο κ. Νταλάρα έφαγε με μεγαλοτραπεζίτη συνάδελφό του. Ήρθε μια μέρα τους είδε όλους, τους είπε τι θα κάνουν και έφυγε. Για να είναι σίγουρος ότι όλα τα κατάλαβαν, είπε στον Παπαδήμο, να πεταχτεί και μέχρι τις Βρυξέλλες και να τους διαβεβαιώσει ότι θα τα κάνει όλα καλά.
Έτσι, μέσα στη βδομάδα ο Παπαδήμος θα πάει το πρώτο του ταξίδι, σαν πρωθυπουργός, όχι στην Κύπρο, που πήγαιναν όλοι οι νέοι έλληνες πρωθυπουργοί, αλλά στις Βρυξέλλες.
Άξιος ο μισθός του!!!. Ακόμα πιο άξιοι αυτοί που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης!!!

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ
Γιώργος Χαντζοπλάκης
Μέχρι τώρα όλοι οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων επιζητούσαν αυτοδυναμίες για να μπορέσουν να κυβερνήσουν. «Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και αυτό πετυχαίνεται μόνο με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση» μας έλεγαν. Μάλιστα τελευταία έβγαιναν και εγχώριοι πολιτευτάδες, και μας διαβεβαίωναν ότι μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του κόμματός τους θα μας σώσει.
Η Ελλάδα, από τη δεκαετία του ΄50 και μετά είχε σχεδόν πάντα αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Προκοπή καμία, τουλάχιστον για το λαό. Ας παρακολουθήσουμε λίγο τις αυτοδυναμίες από το ’90 και μετά.
Εκλογές ΄90. Η ΝΔ πήρε 46,9% και 150 έδρες (+Κατσίκης). Το 1993 «έπεσε» επειδή αποχώρησε ο σημερινός της αρχηγός, κ Σαμαράς, με την παρέα του.
Εκλογές ’93, επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ πανηγυρικά με 46,9% και 170 έδρες. Δεν έφτανε αυτή η αυτοδυναμία στον κ. Σημίτη που διαδέχθηκε τον θανόντα Α. Παπανδρέου έκανε το ’96 εκλογές για να πάρει 41,5% και 162 έδρες. Ούτε αυτή η αυτοδυναμία του έφτανε και έκανε πάλι πρόωρες εκλογές το ‘2000, για να πάρει 43,8 και 166 έδρες. Το Μάρτη του 2003 έκανε εκλογές, αφού πρώτα παρέδωσε το κόμμα στον Γ Παπανδρέου, και τις έχασε το ΠΑΣΟΚ. Πρώτο κόμμα η ΝΔ με 45,4% και 161 έδρες, μεγάλη αυτοδυναμία δηλαδή. Ούτε αυτή η αυτοδυναμία έφτανε στον κ. Κ Καραμανλή τον νεώτερο. Προκηρύσσει πρόωρες εκλογές το 2007 για να πάρει 41,8% και 152 έδρες. Το κωμικό της ιστορίας αυτής είναι ότι μόλις 2 χρόνια μετά έκανε πάλι πρόωρες εκλογές για να τις χάσει πανηγυρικά και να παραδώσει το κόμμα του στον κ. Σαμαρά και την διακυβέρνηση της χώρας στον κ. Γ Παπανδρέου. Η αναλογία ποσοστών και εδρών είναι κάθε φορά και διαφορετική, επειδή κάθε φορά έφτιαχναν καινούργιο εκλογικό νόμο για τα μέτρα τους.
Κι αυτός, «άπαιχτος», όπως ήταν πάντα, δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε δύο χρόνια. Με μια αυτοδυναμία 160 βουλευτών, του έμειναν μέσα σε δύο χρόνια 153, παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας, δηλώνοντας ανίκανος να κυβερνήσει, σε έναν τραπεζίτη. Σε ένα άνθρωπο που είχε άμεση σχέση με τα μέχρι τώρα οικονομικά της Ελλάδας. Αυτός ο τραπεζίτης, προτάθηκε για να σώσει την τάξη του, δηλαδή την τάξη των τραπεζιτών, και όχι την τάξη των αγροτών και των εργαζομένων. Άρα δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το που θα μας οδηγήσει. Το ότι «χαίρει εκτίμησης στους κόλπους της ΕΕ και ότι πρόκειται για αξιόπιστο άτομο», τα λέει όλα.
Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι όσοι μέχρι τώρα ήσασταν υπέρ του δόγματος «των ορθόδοξων ελληνοχριστιανικών ιδεωδών», ξεχάστε τα. Ο κ. Παπαδήμος εκτός από μεγαλο-στέλεχος του τραπεζοπιστωτικού συστήματος, είναι οπαδός της προτεσταντικής αίρεσης των «Ευαγγελικών» και μέλος της πιό «σκληρής» οργάνωσης που ελέγχει το «ίδρυμα Ροκφέλερ», της περίφημης «Trilateral Commission». Άρα το κεφάλαιο εκτός από το ότι δεν έχει πατρίδα δεν έχει ούτε και θρησκεία.
Όσο για το σύνταγμα, αυτό δεν τηρήθηκε ποτέ. Μόνο καταπατήθηκε Όπως είπε και κάποιος ντόπιος βουλευτής μας στη βουλή, «το εθνικό συμφέρον είναι πάντα πάνω από το σύνταγμα». Δηλαδή ο υπέρτατος νόμος δεν συμβαδίζει με το εθνικό συμφέρον κ. βουλευτή; Και ποιος ορίζει το εθνικό συμφέρον; Ο κ. Παπαδήμος, στον οποίο θα παράσχετε ψήφο εμπιστοσύνης για να μας κυβερνήσει; Οι δημοκρατίες κυβερνώνται σύμφωνα με τους νόμους και όχι με ότι θέλουν οι επικεφαλείς τους. Αλλά βουλευτές, άβουλοι, άτολμοι και μοιραίοι. Το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του λαού.