Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα Τρίτη, 26/2, με θέμα το Πρόσθετο Ειδικό Τέλος και πως αυτό θα περάσει στους λογαριασμούς. Συνεχίζει την αδιαφάνεια ο δήμαρχος Καρδίτσας. Τίποτα δεν βλέπει τη δημοσιότητα σχετικά με την πολιτική της ΔΕΥΑΚ. Μόνο την πίτα δημοσιοποιούν. Τα τιμολόγια τα κρατούν μυστικά,
Θέλω να ενημερώσω ότι εκτός από τη ΔΕΥΑ Λάρισας, οι άλλες γειτονικές ΔΕΥΑ κατάργησαν το 80%.
Ο δήμαρχος, όπως και οι προκάτοχοί του, νομίζουν ότι θα είναι πάντα αυτοί δήμαρχοι και φέρονται ανάλογα.
Να ξέρει, όμως, ο κ. Παπαλός ότι δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό που πάει να κάνει. Είναι υποχρεωμένος και πρέπει να κάνει απολογισμό δημόσιο και μετά να αποφασίσει.
Αυτά προς το παρών και έπεται η συνέχεια.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

Άκουσα και είδα σε ένα δελτίο ειδήσεων σήμερα τον υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, τον πρώην γαμπρό του Τσαλδάρη που ήταν πρόεδρος της βουλής, να ρωτάει έναν φαντάρο στον Έβρο αν "είναι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά των προϊσταμένων του" και από πίσω να στέκονται οι προϊστάμενοι του φαντάρου!!! Και τι λέτε να απάντησε ο φαντάρος: "Είμαι πολύ ευχαριστημένοςκ. υπουργέ". Άμα τολμούσε ας έλεγε όχι.
Καλά δεν έκανε φαντάρος ο υπουργός; Τι περίμενε να του απαντήσει ο φαντάρος; ΟΧΙ και μετά να τρέχει; Πολύ σοβαρός υπουργός. Φάτε τον!

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ

Καλή μέρα σήμερα και είπα να χρησιμοποιήσω το ποδήλατό για να πάω Καρδίτσα. Ξεκίνησα, λοιπόν, με το ποδήλατό μου, πέρασα τον Περιφερειακό και καβάλησα τον νέο κόκκινο ποδηλατόδρομο. προχώρησα μέχρι τη στροφή για το θερινό σινεμά. Από εκεί στρίβω αριστερά για να πάρω τον παλιό ποδηλατόδρομο. Εκεί που τελειώνει η κόκκινη γραμμή η πρόσβαση στον παλιό δεν είναι εύκολη. Ο παλιός είναι υπερυψωμένος και κανένας δεν φρόντισε να τους συνδέσει. Συνεχίζω και σε λίγα μέτρα ο ποδηλατόδρομος κλείνει από σκουπίδια πεταμένα. Παρακάμπτω και συνεχίζω πιο κάτω όπου ο ποδηλατόδρομος σχεδόν κλείνει από δύο κάδους. Το ίδιο φαινόμενο εμφανίζεται σε άλλα δύο σημεία. Είπα να τον περπατήσω όλον, παρ΄όλο που είναι πολύ στενός και γίνεται ακόμα στενότερος από τα λιγούστρια που υπάρχουν κατά μήκος του. Στη πλατεία των Καμινάδων τελειώνει. Συνεχίζω αριστερά και καβαλάω νέο ποδηλατόδρομο που φτάνει μέχρι την Καποδιστρίου. Εκεί κάνει τέρμα. Περνάω απέναντι και ανεβαίνω στον πεζόδρομο του Αγίου Κων/νου όπου περνάω ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τελικά παρκάρω στην Ιεζεκιήλ.
Στη επιστροφή προτίμησα τον δρόμο που έκανα και μαθητής. Καρδιτσομαγούλης για Καρδιτσομαγούλα. Ξανακαβάλησα τον νέο ποδηλατόδρομο και μόλις πέρασα τον περιφερειακό και μπήκα στη Καρδιτσομαγούλα αισθάνθηκα μια άνεση πάνω στο ποδήλατο που δεν την είχα στους ποδηλατόδρομους και ιδιαίτερα αυτούς με τους κυβόλιθους (απαράδεκτοι).
Συμπέρασμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ μόνο φτιαγμένοι από άσφαλτο ή βιομηχανικό μπετό. Είναι το καλύτερο. Διαφορετικά πρέπει να έχουμε ποδήλατα με αμορτισέρ.
Αυτές είναι καλές και φθηνές λύσεις.

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Σιγή Ιχθύος από το Δήμαρχο Καρδίτσας

Πέρασαν 4 μέρες μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας για παράνομη είσπραξη του Πρόσθετου Ειδικού Τέλους 80% στην τιμή του νερού από τη ΔΕΥΑ Καρδίτσας και δεν δόθηκε καμία απάντηση. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης που έγινε την Πέμπτη, 31-1-2012, ειπώθηκε ότι "πράγματι το χαράτσι είναι παράνομο και θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε!!!". Δηλαδή δήμαρχε δεν ξέρεις τι θα κάνεις; Θα επιστρέψεις τα χρήματα πίσω , "ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα". Αυτό πρέπει και αυτό θα κάνεις. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Κι αυτό πρέπει να βγεις θαρρετά και να το πεις στους δημότες. Αλλιώς ...
Καλό θα είναι να κάνεις και έναν απολογισμό. Να πεις πόσα εισπράττει η ΔΕΥΑ και που πάνε τα χρήματα. Διότι μαθαίνω ότι τα ανταποδοτικά είναι 100% για τη μισθοδοσία!!! Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία υπηρεσία. Μόνο στη ΔΕΥΑ