Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΤΌΣΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΌ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
Θα απουσιάσω για μια βδομάδα και είπα να μην σας αφήσω χωρίς μια πληροφορία που, δυστυχώς, δεν έγινε γνωστή. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση μοίρασε 77.000€ περίπου, για πολιτιστικές δραστηριότητες διαφόρων συλλόγων. Μέχρι και οι Πελοποννήσιοι πήραν. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνώριζα ότι υπάρχει και σύλλογος Πελοποννησίων Με την πρώτη του εμφάνιση τσίμπησε κάμποσα €. Αν είστε σε κάποιον σύλλογο, οι σκοποί του δεν έχουν καμιά σημασία, κάντε μια αίτηση, μιλήστε με κάποιον αντιδήμαρχο αν δεν μπορείτε να δείτε τον δήμαρχο και δεν θα βγείτε χαμένοι. Κάτι θα τσιμπήσετε.
Η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη. Και λέω σχεδόν γιατί μόνο εγώ μειοψήφησα. Ψήφησα μόνο επιχορηγήσεις για την α) Ένωση Ποτιστικών Συλλόγων 8.000€ β) το Διεθνές Φεστιβάλ 4.000€ γ) Τον πολιτιστικό Σύλλογο Αρτεσιανού 4.000€.
Σημείωση: Για τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο "Μενελαϊς" (του κ. Ξυδιά, όπου ο ίδιος υπογράφει την αίτηση και ο οποίος όχι μόνο πήρε μέρος στη συζήτηση αλλά και ψήφισε)εγκρίθηκε ποσό 8.000€
Για να κρίνετε όλα τα παραπάνω πρέπει να ξέρετε ότι το 20ο θέμα του ΔΣ, που δεν πρόφθασε να συζητηθεί, αφορούσε πρόταση για λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων "για κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Δήμου". Ναι λειτουργικών αναγκών του Δήμου. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σοβαρή οικονομική διαχείριση γίνεται στο δήμο Καρδίτσας.
Βέβαια μπορεί πολλοί από τους παραπάνω φορείς να πάρουν "διαμέρισμα", αλλά τη διάθεσή της η δημοτική αρχή την έδειξε.