Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Με 5% το πέταλλο

Είχα γράψει πριν λίγες μέρες για την ανάθεση της κατασκευής του βόρειου πετάλου (Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε). Είχα γράψει ότι δεν θα δοθεί στον εργολάβο που έδωσε έκπτωση 24%. Έτσι κι έγινε. Η προσφορά του κηρύχθηκε άκυρη. Αιτιολόγία: "Δεν ήταν έγκυρη η εγγυητική που κατέθεσε", και μιλάμε για εργολάβο με πολλά έργα στο δημόσιο τομέα. Την κατασκευή ανέλαβε εργολάβος με 5% έκπτωση. Βέβαια για να πω την αλήθεια, οι πληροφορίες μου είναι ότι αυτή η έκπτωση είναι και η μεγαλύτερη που μπορούσε να δοθεί. Οι παλινωδίες, όμως, της δημοτικής αρχής συνεχίζονται

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΔΟΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ



Θα θυμούνται πολλοί δημότες, πως όταν ήμουν αντιδήμαρχος, είχα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για οικιακό κομποστ. Ήδη είχαν παρθεί αποφάσεις ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η αγορά 50 κάδων κομποστοποίησης. οι κάδοι αυτοί θα δινόταν σε δημότες που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα. Και υπήρξαν πολλοί δημότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα αυτό δεν είχε τύχη μετά την παραίτηση μου, τον Οκτώβρη 2008, από τη θέση του αντιδημάρχου Ο κ. Αντωνίου που με διαδέχθηκε στη θέση δεν έκρινε σκόπιμο να το προχωρήσει. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση δική μου στο δήμαρχο, σε συνεδρίαση του ΔΣ, πήρα την απάντηση ότι το πρόγραμμα θα συνεχισθεί. Δυστυχώς, όπως και άλλα πράγματα, δεν έγινε τίποτα.
Πάντως εγώ αγόρασα έναν κάδο και ξεκίνησα την κομποστοποίηση. Ξεκίνησα τον Φλεβάρη του 2009 και τον άνοιξα το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στις δύο φωτογραφίες που παραθέτω.
Στην κάτω φωτογραφία φαίνεται το αποτέλεσμα της κομποστοποίησης. Λίπασμα έτοιμο για χρήση. Στην πάνω φωτογραφία ο κάδος είναι έτοιμος να ξαναλειτουργήσει. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα Μειώνεται κατά πολύ τα σκουπίδια. μαζί με την ανακύκλωση η κομποστοποίηση μειώνει μέχρι και 80% τα σκουπίδια που οδηγούνται στον πράσινο κάδο.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Η ΔΕΥΑΚ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΕΦΟΔΟ

Προς όλους τους καρδιτσομαγουλιώτες
Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας(κ. Βερίλλης)αισθάνεται "αναβαπτισμένος" και πιθανόν "ανεβασμένος" και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ (κ. Παλαμιώτης) έχουν προγραμματίσει να αφαιρέσουν κι άλλους υδρομετρητές από καταναλωτές νερού στην Καρδιτσομαγούλα. Αυτούς δεν τους σταματάει τίποτα.
Την Τετάρτη, λοιπόν, η ΔΕΥΑΚ έχει ετοιμασθεί για έφοδο στην Καρδιτσομαγούλα.
Ας έχουμε το νου μας.