Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΚΕ

ΠΑΡΑΛΕΙΠΌΜΕΝΑ (1)
Στις 18/1, Δευτέρα, άρχισε το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων). Η έναρξη έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, αυτό που είχε πρόεδρο τον Λαμπράκη του ΔΟΛ, που πέθανε πριν λίγες ημέρες. Παρόντες όλοι οι αρχηγοί κομμάτων. Και η Αλέκα η Παπαρήγα η ΓΓ του ΚΚΕ εκεί. Παρακάτω θα καταλάβετε γιατί το γράφω.
Πήγα κι εγώ να το παρακολουθήσω και με την ευκαιρία να δω και το Μέγαρο.
Το 1996, η ΚΕΔΚΕ, με πρόεδρο τον Αβραμόπουλο, έκανε πάλι την έναρξη του συνεδρίου στο Μέγαρο. Καινούργιο τότε το μέγαρο. Ποιος δεν θα ήθελε να πάει να το δει. Πρόεδρος τότε της Καρδιτσομαγούλας, ξεκίνησα να πάω στο συνέδριο και με την ευκαιρία να θαυμάσω και το Μέγαρο Μουσικής. Ατύχησα. Φθάνοντας στο Μέγαρο, βρήκα τους συντρόφους μου του ΚΚΕ με πανό ,να λένε όχι στην είσοδο στα Μέγαρα του Λαμπράκη, που πίνει τον ιδρώτα του λαού κλπ κλπ, " δεν μπαίνουμε μέσα, διαδηλώνουμε και καταγγέλλουμε απ' έξω". Έτσι κι εγώ σαν καλός στρατιώτης, "τις κοίνων ρήμα σι πειθόμενος", δεν μπήκα μέσα, δεν είδα το Μέγαρο. Μου έμεινε, όμως, καημός Εκείνο το συνέδριο συνεχίστηκε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το παρακολούθησα.
Αυτή τη φορά, όμως, δεν υπήρχαν απαγορεύσεις Τουναντίον, πριν από εμένα είχαν εισέλθει και στρογγυλοκάθισαν παλιοί μου σύντροφοι, στα πρώτα καθίσματα, μίλησαν από το βήμα του Μεγάρου, ξεναγήθηκαν κλπ.
Αλήθεια τι άλλαξε; Λέτε ο Λαμπράκης να το άφησε διαθήκη στο λαό;