Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Την Κυριακή έγινε μια ημερίδα όπου παρουσιάστηκαν τα έργα Πληροφορικής του Δήμου. Η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) χρηματοδότησε αυτά τα έργα. Στα πλαίσια αυτά της χρηματοδότησης εντάσσεται και η ημερίδα αυτή, για να ενημερωθούν οι πολίτες. Από το "ρεπορτάζ" των εφημερίδων δεν νομίζω να κατάλαβε κάποιος τι προσφέρουν αυτά τα έργα στους δημότες. οι κατασκευαστές των έργων αυτών αναφέρθηκαν εκτενέστατα στη χρησιμότητα των έργων. Όμως, τα δελτία τύπου της δημοτικής αρχής δεν "άφησαν" χώρο για αυτούς. Διαβάσαμε γενικά κι αόριστα πράγματα για τα έργα από ανθρώπους που μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτα (Βερίλλης, Σουφλάκος).
Απόδειξη η αναφορά στις "Ψηφιακές πόλεις" του δημάρχου Τρικάλων. Στην εταιρεία αυτή η δημοτική αρχή έχει εκχωρήσει όλα τα δικαιώματα για εντάξεις νέων έργων στις Νέες τεχνολογίες. Το ποσό των 17,5 εκ € αφορούν 11 πόλεις και βέβαια είναι προτάσεις για ένταξη και όχι εγκρίσεις!!! Αλλά τόσα καταλαβαίνει ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος
Η ιστορία των τριών έργων που παρουσιάσθηκαν την Κυριακή στην ημερίδα, δηλ το δίκτυο Οπτικών Ινών, η νέα ιστοσελίδα ενημέρωσης του δήμου και τα γεωγραφικά συστήματα είναι η εξής: Εντάχθηκαν επί δημαρχίας Τέγου. Δημοπρατήθηκαν επί Βερίλλη και δικής μου αντιδημαρχίας Μάλιστα το έργο των οπτικών ινών έχει μεγάλη ιστορία, μια άλλη φορά θα την γράψω.
Στη θητεία μου σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος και Νέων Τεχνολογιών σε άριστη συνεργασία με τους δύο άξιους υπαλλήλους του τμήματος προωθήσαμε τα έργα. Δεν κρύβω μάλιστα ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί οι δύο υπάλληλοι πιθανόν τα έργα να είχαν προβλήματα, όπως έχει ο δήμος Τρικάλων, παρ΄όλο που θεωρείται "ψηφιακός" δήμος.
Σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει ανάλογη συνεργασία της ΔΑ με το αρμόδιο τμήμα. Ο δήμαρχος και ο κ. Σουφλάκος το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η φωτογράφιση και τα δελτία τύπου. Οπαδοί της θεωρίας "λέγε λέγε κάτι θα μείνει" ...
Αυτά για απόψε. Καληνύχτα