Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Για τους βαθμολογητές

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010
7.000.000 ευρώ για το "πανηγύρι" της Σαγκάης...
Από τον Κωνσταντίνο Νικηφοράκη

7 εκατομμύρια ευρώ (!!!!!!!!!!!!!!!) στοίχισε στο σχεδόν χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος η συμμετοχή της Ελλάδας στη παγκόσμια έκθεση της Σαγκάης.
Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς όπου ελληνικός λαός καλείται να σφίξει το ζωνάρι κάποιοι επιλέγουν η χώρα μας να παίρνει μέρος σε διεθνή πανηγυράκια.
Φαίνεται πως λεφτά υπάρχουν για συμμετοχή σε πανηγύρια αλλά όχι και για...
τους μισθωτούς και συνταξιούχους που βλέπουν τις αποδοχές του να περικόπτονται

Για τους βαθμολογητές δεν έχουν!!!. Μας δουλεύουν χοντρά όλοι τους. Χθες σστον τοπικό τύπο βγήκε και κάποιος Ν Καραγιάννης, εκπαιδευτικός, στέλεχος της τοπικής ΝΔ, εκπαιδευτικός, αποσπασμένος στο ΙΕΚ επί ΝΔ, (αμ τι στην αίθουσα θα ήταν) και αρθρογράφησε για τους βαθμολογητές ότι έχουν άδικο!!!
Ρε τι μας λες; Την παράτασή σου στην υποδιεύθυνση του ΙΕΚ θέλεις να εξασφαλίσεις; Σα δεν ντρέπεσαι λιγάκι.
Άντε στην αίθουσα να δεις τη σημαίνει να διδάσκεις.
Η τελευταία ευκαιρία
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

«Οι Ελληνες ζούμε σήμερα τη βίαιη προσγείωσή μας στην πραγματικότητα. Συνειδητοποιούμε την εικονική πραγματικότητα στη διαμόρφωση της οποίας έχουμε όλοι το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Για χρόνια είχαμε επιλέξει να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας με δανεικά».
Τον θυμάστε τον τύπο; Υπουργός παιδείας το 1990 (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ). Τότε έγινε η επιστράτευση των καθηγητών της Β/θμιας εκπαίδευσης. Τότε είχε μουστάκι.
Μετά έκοψε το μουστάκι, παντρεύτηκε την κουνιάδα του, πήγε στο ΠΑΣΟΚ, έγινε υφυπουργός Εμπορίου, αν καλά θυμάμαι, και τώρα μας λέει, με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, ότι έχουμε όλοι τις ευθύνες μας. Τι λες ρε πολιτικέ αλήτη; Τι ευθύνες έχουμε όλοι; Τι κάνανε οι εκπαιδευτικοί για να έχουνε ευθύνες; Κονομήσανε ή γ…, όπως εσύ; Άντε ρε ….

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΥΑΚ
Χαντζοπλάκης Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος
chantzos@sch.gr
Η παρακάτω επιστολή έχει γραφεί μέρες πριν. Δίστασα, λόγω συγκυρίας, να τη δημοσιεύσω. Δεν θα ήθελα να χαρακτηριστώ ότι μετέχω στον «πόλεμο» εναντίον των μισθωτών και ιδιαίτερα στον «εμφύλιο» πόλεμο. Είναι αλήθεια ότι οι μισθωτοί για μια ακόμα φορά, είναι στο στόχαστρο. Γίνεται προσπάθεια να φανεί ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Το κακό, όμως, με τους μισθούς της ΔΕΥΑΚ και τα δήθεν προσωπικά δεδομένα έχει παραγίνει. Την προσεχή Τρίτη δικάζονται Δημοτικοί Σύμβουλοι επειδή τόλμησαν να αναφερθούν δημόσια στις υπερβολικές αυξήσεις των στελεχών της ΔΕΥΑΚ. Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ πληρώνονται αποκλειστικά με χρήματα των κατοίκων του δήμου Καρδίτσας, δηλαδή με δημόσιο χρήμα. Άρα δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να επικαλούνται «προσωπικά» δεδομένα. Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, οφείλει να δώσει τις αμοιβές των στελεχών, τουλάχιστον, σύμφωνα με το οργανόγραμμα της επιχείρησης (όχι ονομαστικά). Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Παλαμιώτης, είναι για μια ακόμα φορά έκθετος. Το δημοτικό Συμβούλιο, σε τρεις διαχρονικές ψηφοφορίες, έδειξε ότι έχει άρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Του έμεινε, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΔΣ, η εκτίμηση του Δημάρχου. Είναι πραγματικά πολύ περίεργο ποιοι λόγοι τον κρατούν στη θέση του προέδρου.
Τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ πρέπει να καταλάβουν ότι η στάση τους δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Είναι αλήθεια ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάρχουν δύο κατηγορίες υπαλλήλων που ντρέπονται να αποκαλύψουν τους μισθούς τους. Η μια κατηγορία είναι αυτή τω υπαλλήλων με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά που δεν ξεπερνούν τα 1.000 €. Η άλλη είναι αυτή των υπαλλήλων που γνωρίζουν ότι οι μισθοί τους προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ορισμένοι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.
Έτσι, οι ετήσιες καθαρές αποδοχές στελεχών είναι: Γενικός Διευθυντής 69.900 €, Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών 59.000€, προϊστάμενοι τμημάτων: ΠΕ 47.000€, ΤΕ 38.000€. Μάλιστα τους μισθούς αυτούς οι εργαζόμενοι των άλλων ΔΕΥΑ έχουν σαν παράδειγμα και διεκδικούν στα διοικητικά δικαστήρια. Αναφέρω ότι ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Τρικάλων δεν ξεπερνά τις 30.000
Βέβαια οι μισθοί αυτοί δεν έφθασαν στα ύψη σε δύο χρόνια. Είναι διαχρονικές οι αυξήσεις. Απλά την τελευταία διετία εκτινάχθηκαν στα ύψη. Για παράδειγμα, διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, το 2006 είχε ετήσιες αποδοχές 45.000 € και το 2008 είχε 59.000 €, προϊστάμενος από 23.000€ το 2006 στις 38.000€!!! (αύξηση 65,2%) το 2008. Απορώ ποιες συμβάσεις προβλέπουν τέτοιου είδους αμοιβές;
Μετά απ’ όλα αυτά, είναι «λογικό» να επιβάλλονται πρόσθετα τέλη στους δημότες. Καιρός για έλεγχο των οικονομικών της ΔΕΥΑ.
ΥΓ. Να μη ξεχάσω: Στην Καρδιτσομαγούλα, μετά τις 8 το πρωί, νερό δεν υπάρχει. Νομίζω ότι στη ΔΕΥΑΚ πληρώνονται τα τέλη ύδευσης.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ την Δευτέρα, 14-6-2010, στις 8.30 μμ, καλεί όλους όσους ανησυχούν για τα δημοτικά πράγματα του δήμου μας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση - συζήτηση στην αίθουσα της ΤΕΔΚ.
Κάτι καινούργιο άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα των δημοτικών δρόμενων και δεν θα πρέπει να το απαξιώσουμε. καλούμαστε να πάρουμε μέρος, να πούμε τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας. Επικεφαλής δεν υπάρχει ακόμα. Στην επόμενη συνέντηση θα πρέπει να ορισθεί. έτσι θα πάρει σάρκα και οστά αυτό που οι περισσότεροι πολίτες επιθυμούν.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΟΥ



Σήμερα θα σας δείξω κάτι αποκλειστικά δικό μου. πρόκειται για ένα από τα αμπέλια μου. Κατάφερα επιτέλους και το σκέπασα με αντιχαλαζικά δίκτυα Το είχα βάλει πολύ καιρό στόχο και το πέτυχα. Καταλαβαίνετε την ικανοποίησή μου και τη χαρά μου. Το αμπέλι είναι νεόφυτο. Του χρόνου θα έχει σταφύλια. Ισως είναι και το μοναδικό στο νομό.