Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη σημερινή παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, έκανε την εξής δήλωση:
«Ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε άοπλος, με μόνο όπλο το πάθος για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της πατρίδας. Και κέρδισε αυτόν τον δύσκολο και σκληρό αγώνα. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμού απόλυτου στους αγωνιστές και τους νεκρούς εκείνου του Αγώνα.
Σήμερα πάλι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται σκληρά για να...
ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση. Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν τότε. Την αυταπάρνηση, τον άδολο πατριωτισμό και επειδή πάντοτε έδειξε ο ελληνικός λαός ότι διαθέτει αυτές τις αρετές, και σήμερα με όπλο ακριβώς αυτές τις αρετές θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση για να χαρούμε μια πατρίδα και μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη από κηδεμονίες και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε μια καλύτερη πατρίδα.

Όλοι οι πολιτικοί λένε καλά λόγια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (τον κάθε πρόεδρο). Και ο πρόεδρος βγαίνει κάπου κάπου και λέει και καμιά φράση που φαίνεται σοφή και τότε χειοροκρατάνε!!!
Τι σόι Πρόεδρος είναι όταν υπογράφει ότι του στέλνει ο κάθε υφυπουργός. Τι σόι πρόεδρος είναι όταν υπογράφει παράνομες αποφάσεις για αρπαχτές, καταστρατηγήσεις νόμων ακόμα και αυτού του Συντάγματος το οποίου πρέπει να είναι ο εγγυητής. Γίνομαι σαφής: Υπέγραψε το νόμο για το μνημόνιο το οποίο απαιτούσε 180 βουλευτές και δεν τις είχε. Σίγουρα θα υπογράψει και το ΦΕΚ για την κατάργηση σχολείων, ορισμένα μάλιστα πιθανώς να τα εγκαινίασε ο ίδιος σαν υπουργός κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ας πει και κανένα όχι. Μόνο έτσι αποδίδει φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821 και όχι με λόγια του αέρα. Και ο κλητήρας υπηρεσίας αρνείται κι αυτός καμία φορά να εκτελέσει κάτι που θεωρεί ότι δεν του πάει.
Αυτά και μπορεί να επανέλθω με τον Πρόεδρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: