Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΑ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ

Κι άλλη άδεια δημιουργίας υπεραγοράς στην πόληΜε απόφαση του, κατά πλειοψηφία, το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας ενέκρινε την δημιουργία νέου καταστήματος υπεραγοράς. Η διαφορά και το «περίεργο» της υπόθεσης είναι:
1. Το κατάστημα θα γίνει σε οικόπεδο που κατά το μισό είναι εντός περιοχής Γενικής κατοικίας, στην οποία απαγορεύονται τέτοιες χρήσεις. Δηλαδή το κατάστημα θα εφάπτεται σε απαγορευμένη ζώνη, οι δε χώροι εξυπηρέτησης θα είναι στην απαγορευμένη ζώνη.
2. Το κατάστημα θα γίνει πίσω από το πάρκινγκ της ΔΕΗ. Σε μια περιοχή που είναι ήδη κυκλοφοριακά επιβαρυμένη λόγω και των σχολείων, Πυροσβεστικής, ΔΕΗ, ΤΕΙ κλπ
3. Η επιτροπή σχεδίου ενέκρινε ομόφωνα τη δημιουργία του. Στην επιτροπή μετέχει κι ο κ. Μπουγουλιάς, υποψήφιος δήμαρχος, που άλλα ευαγγελίζεται και οραματίζεται για την πόλη.
4. Στην επιχειρηματολογία του ο πρώην δήμαρχος, κ. Τέγος, για να ενισχύσει την άποψή του για τη δημιουργία ανάφερε και τα εξής: «Το οικόπεδο ανήκει στον σημερινό δήμαρχο Πανοράματος Θεσσαλονίκης, ένα εξαίρετο δήμαρχο, που εκλέγεται με 80%, και δεν είναι τυχαίο. Αυτός δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ κακό στην πόλη. Γι’ αυτό πρέπει να εγκρίνουμε τη δημιουργία της υπεραγοράς». Στο σημείο αυτό ο κ. Απ Πίτσαβος αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ ο κ. Τέγος ζήτησε να μην γραφούν στα πρακτικά όλα όσα ανέφερε για τον δήμαρχο Πανοράματος.
5. Η υπηρεσία Πολεοδομίας του δήμου είχε αρνητική γνωμοδότηση για τη δημιουργία του.
Νέα ήθη από δήμαρχο 8ετίας.