Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Για τον κ. Τέγο

Ανταπάντηση στον κ. Τέγο σχετικά με ο «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ» και την Υπεραγορά
Σχετικά με το «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ».
Εγώ σέβομαι την διαφορετική τους άποψη, χωρίς να την ασπάζομαι. Εκτιμώ ότι η πρόταση για λειτουργία του ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ από το Δήμο δεν θα προσφέρει τίποτα καλό στους δημότες. Θα είναι μια από τα ίδια. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον κ. Τέγο. Δεν χάνει την ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον μου, με χαρακτηρισμούς που δεν τον τιμούν. Η πάντοτε μακροσκελείς απαντήσεις του δείχνουν την έλλειψη επιχειρημάτων και εμπεριέχουν το στοιχείο της εμπάθειας και της αλαζονείας.
Η πρότασή μου είναι μια πρόταση που εφαρμόζεται σε άλλους δήμους. Είναι μια πρόταση που στελέχη της ΔΕΤΑΚ επεξεργαζόταν όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος, και τη γνωρίζει. Όσο για το «προφανώς με απ’ ευθείας ανάθεση», ήταν δικιά του τακτική και σημείο τριβής μας όταν αυτός ήταν δήμαρχος και εγώ αντιδήμαρχος. Δεν είναι έτσι και δεν το ασπάζομαι.
Για την άδεια λειτουργίας καταστήματος της υπεραγοράς.Το κατάστημα δεν είναι στις παρυφές της πόλης. Μέρος της έκτασης είναι εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπου ισχύουν χρήσης γης γενικής κατοικίας και δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη χρήσεων γης «υπεραγοράς τροφίμων» Επειδή για το «σύνολο της ιδιοκτησίας ζητείται η ανάπτυξη χρήσεων γης υπεραγοράς τροφίμων» η υπηρεσία έκρινε ότι δεν μπορεί να προωθηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Τώρα πως βγήκε και ήρθε στο ΔΣ είναι ένα ερώτημα.
Μετά από τα παραπάνω, το αίτημα δεν ήταν εύκολο να έχει θετική έκβαση. Ο κ. Τέγος για να το ενισχύσει επικαλέστηκε το όνομα του δημάρχου Πανοράματος, λέγοντας πόσο καλός άνθρωπος είναι, άρα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημά του.
Όσο για τα διδακτορικά κατά του κεφαλαίου, καλό είναι όταν είσαι στην εξουσία να τα εφαρμόζεις. Κι ο κ. Τέγος σαν 8 χρόνια δήμαρχος το διδακτορικό το είχε στο μπαούλο. Στην αντιπολίτευση το θυμήθηκε.