Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΕΝΟΙΩΣΑ ...ΠΟΛΥ ΜΟΝΟΣ

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη Τρίτη. Τα δύο πρώτα θέματα ήταν πολεοδομικού εν διαφέροντος.
1ο. Συνοικία Αγίου Παντελεήμων α. Ένταξη νέων εκτάσεων. Ο μελετητής πολεοδόμος πρότεινε δημιουργία ΚΧ (κοινόχρηστου χώρου) σε υπό ένταξη οικόπεδο στο ανατολικό τμήμα του. Το οικόπεδο βρίσκεται απέναντι από την καφετέρια ΤΝΤ. Η οικοπεδούχος, όμως, είχε αντίθετη άποψη. Ήθελε ο ΚΧ να είναι δυτικά για να μπορεί να κτίσει οικοδομή στον κεντρικό δρόμο του Αγ Παντελεήμονα Στο δυτικό τμήμα του οικοπέδου, όπου πρότεινε τον ΚΧ η οικοπεδούχος, δεν υπήρχαν σπίτια αλλά καλαμπόκια και βαμβάκια. Ο ΚΧ δηλαδή δεν θα ήταν μέσα στον ιστό του οικισμού, όπως ο μελετητής τον πρότεινε, αλλά στα χωράφια. Κι έγινε ... το θέλημα της οικοπεδούχου Σύσσωμο το ΔΣ ικανοποίησε την οικοπεδούχο πλην εμού και του Κ Μπαρμπούτη. Τέτοια συμφωνία δεν ματαείδα!!!
2ο. Επέκταση Φαναρίου. Περιοχή ένταξης κοντά στα σχολικά συγκροτήματα Ένταξη οικοπέδου 37 στρεμμάτων!!! στη διασταύρωση των οδών Αγίου Σεραφείμ και Μαυρομιχάλη Ιδιοκτήτες τρεις(3) (Γ Πιτσαρής, Μ Κωνσταντοπούλου και κληρονόμοι Ζουμπογιάννη). Ο μελετητής επειδή πρόκειται για μη κατοικημένη περιοχή προτείνει: Αρτιότητα 500 μέτρα, ποσοστό κάλυψης 40% και συντελεστή δόμησης 0,6 για τα 300τμ και για τα υπόλοιπα 200 0,3.
Οι εν ιστάμενοι ζητούν αρτιότητα 300 τμ, κάλυψη 50% και συντελεστή ενιαίο 0,6.
Κι έγινε πάλι το θέλημά τους Εδώ ήμουνα ολομόναχος. Ικανοποίηση των ιδιωτών στο ακέραιο
Δεν σας κρύβω ότι άρχισα να προβληματίζομαι Μήπως είμαι λάθος εγώ; Μπορεί. Έχω διαφορετικό όραμα για την πόλη που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.Οι άλλοι φαίνεται να συμφωνούν. Ας πορευθούν μαζί και στις επόμενες εκλογές.
Πάντως και την μοναξιά μου ... την απολαμβάνω και μ' αρέσει. Για αυτό στις επόμενες εκλογές, αν ανακατευθώ,λέω αν, θα ψάξω για άλλες παρέες με όραμα. Άμα το βρω το βρήκα, αλλιώς το δρόμο τον ξέρω.....