Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Για το νερό ... της Καρδιτσομαγούλας

Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε ειδική έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου Καρδίτσας για έλλειψη νερού που παρατηρείται, έντονα, τελευταία στην Καρδιτσομαγούλα. Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό. Αρχίζει από το 2000 και επιδεινώνεται συνέχεια.
Θα παραθέσω την δική μου άποψη, όπως την κατέθεσα στο ΔΣ και μετά θα σχολιάσω των άλλων τις απόψεις. Κι αυτό επειδή έχω την εκτίμηση ότι ο καθένας πρέπει να καταθέτει τις δικές του απόψεις πρώτα και μετά να ασκεί κριτική στους άλλους. Κι εγώ έμαθα να στηρίζομαι στις δικές μου ενέργειες και όχι στις αδυναμίες των άλλων.
Να πως έχει το πράγμα:
Στην Καρδιτσομαγούλα μπαίνει νερό αρκετό. Σε πολλά σπίτια, όμως, δεν φτάνει. Γιατί;
Δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος από τις υπηρεσίες τις ΔΕΥΑΚ. Δηλαδή, η ΔΕΥΑΚ δεν ασχολήθηκε όσο θα έπρεπε με το δίκτυο των ΔΔ. Έτσι το νερό μπορεί: 1ον να φεύγει από κάποια διαρροή 2ον Κάποιοι να υπε καταναλώνουν νερό για άρδευση αλλά και για άλλους σκοπούς. Σε πολλά σημεία υπάρχουν πολλές παροχές ενώ για το ίδιο μήκος αγωγού αλλού είναι πιο λίγες. Γι αυτό δεν παρατηρείται με την ίδια ένταση το πρόβλημα σε όλα τα σπίτια.
Μετά απ' όλα αυτά πρότεινα: 1ον Αυστηρό έλεγχο του δικτύου από τη ΔΕΥΑΚ 2ον Μεταφορά των υδρομετρητών εκτός οικοπέδων (Η Καρδιτσομαγούλα ευτύχισε την τελευταία τετραετία, 1995-1998, που λειτούργησε σαν κοινότητα να κατασκευάσει δρόμους με κράσπεδα). 3ον Έλεγχος των παροχών και κατασκευή στομίων για καλύτερη κατανομή πίεσης
Τι είπαν οι άλλοι τώρα ...
Ο δήμαρχος μάλλον δεν πήρε χαμπάρι από το πρόβλημα, ούτε έδειξε κανένα ενδιαφέρον. Μην κοιτάτε τι έγραψε στην εφημερίδα. Αυτά του τα γράψανε. Ο ίδιος, παρ' 'ότι Μηχανολόγος, δεν μπόρεσε να αποκρούσει τις ανεδαφικές προτάσεις του προκατόχου του. Βέβαια πολλά απ' αυτά που έγραψε (τις προτάσεις τις υπηρεσίας τις ΔΕΥΑΚ) δεν είναι άσχημα.
Ο κ. Τέγος, παρ' ότι μαθηματικός,μελετητής υδραυλικών έργων έγινε. Πρότεινε τοποθέτηση μπούστερ (άμα δεν το ξέρετε δεν πειράζει), μοτέρ 15 ίππων (μιλάμε για πολύ ακρίβεια) για να αναβάζει το νερό στον υδατόπυργο, αντικατάσταση 5-7 μέτρων αγωγού στένωσης κλπ. Κι όλα αυτά τα ανακάλυψε τώρα, στην αντιπολίτευση 8 χρόνια δήμαρχος, γιατί το πρόβλημα υπάρχει και στη θητεία του, δεν έκανε τίποτα. Σκέφτομαι μήπως από τη θέση της αντιπολίτευσης προσφέρει περισσότερα απ' ότι από τη θέση του δημάρχου; Κι όλα αυτά τα πρότεινε για βραχυπρόθεσμα μέτρα. Για άμεσα πρότεινε τη σύνδεση αγωγού της πόλης με τον αγωγό του χωριού, 1000 μέτρα περίπου. Τώρα πόσο άμεσο μπορεί να είναι αυτό είναι άλλο.
Τελικά αντιπαράθεση του νυν με τον πρώην έγινε και η Καρδιτσομαγούλα, αν η ΔΕΥΑΚ δεν σκύψει στο πρόβλημα, θα μείνει χωρίς νερό κι αυτό το καλοκαίρι.
Α, ξέχασα να αναφέρω τον πρόεδρο κ. Παλαμιώτη. Καλά αυτός είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει το ίδιο είναι. Δεν εμφανίστηκε στο ΔΣ, για κάποιους σοβαρούς λόγους είπανε. Του εύχομαι να είναι καλά, αλλά θα του κάνει καλό να εγκαταλείψει την προεδρία της ΔΕΥΑΚ έστω και τώρα. Όσο για τον αντιπρόεδρο κ. Β Νίκου μάλλον τα ίδια ισχύουν
Καλή συνέχεια στα μπάνια σας έστω και με ΔΝΤ ...