Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ;

Μέχρι τώρα ήξερα ότι οι οδικοί χάρτες σε οδηγούν για να πας σε κάποια μέρη πάνω στη γη. Χθες έμαθα ότι υπάρχουν και οδικοί χάρτες που θα μας βγάλουν από την οικονομική κρίση. όσο ζω μαθαίνω. Το είπε ο πρωθυπουργός Κάτι περισσότερο θα ξέρει Διαβάστε:
"Ο Οδικός μας Χάρτης καλύπτει 4 κρίσιμους τομείς: το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, δηλαδή το Δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη, την ανάπτυξη με επένδυση στη γνώση και τον πολιτισμό, την καινοτομία με σεβασμό στο περιβάλλον και το αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος», ανέφερε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου. Και προσέθεσε: «ο Οδικός Χάρτης δεν ξεκινάει από το μηδέν. Βασίζεται, επικαιροποιεί, συμπληρώνει και, όπου χρειάζεται, διορθώνει το τιτάνιο έργο που έχει συντελεστεί στη χώρα από τον Οκτώβριο του 2009. Είναι το επόμενο βήμα, η επόμενη φάση στην πορεία υλοποίησης της προεκλογικής μας υπόσχεσης, που βάζει πρώτα τον πολίτη».
Κάτι μου θυμίζει ο ΓΑΠ. Το βρήκα. Τον Δομήνικο. Πραγματικά ο Δομήνικος σε μια τετραετία και ο ΓΑΠ σε 18 μήνες έκαναν τιτάνιο έργο, που όμοιο δεν ματαξανάγινε!!!.
Που ήταν κριμένοι τόσα χρόνια ρε γαμώτο;

«Στη λογική της φυγομαχίας και του ¨άστο γι' αργότερα¨, που κατέστρεψε την Ελλάδα, εμείς απαντάμε: αποφάσεις και αλλαγές τώρα», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός και διευκρίνισε: «καμία διαδικασία αλλαγής δεν ήταν ποτέ εύκολη. Χρειάζεται κόπο, χρόνο, φαντασία, καινοτομία, υπομονή και συλλογική προσπάθεια, όλων μας. Στο τέλος όμως αυτής της πορείας, βρίσκεται μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που αξίζουμε ως πολίτες, η Ελλάδα της δημιουργικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης, των δικαιωμάτων και των ευκαιριών για όλους. Μια πατρίδα, που στέκεται αυτόνομη στα πόδια της και κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά, που ανοίγει ορίζοντες για τη νέα γενιά».
Καλά που τα βλέπει αυτά που λέει; και δεν είναι μόνο αυτός είναι και αρκετοί παλαμοκρούστες που τον ακούνε. Ρε μπας και στραβωθήκαμε όλοι; Αυτός θα μας ξεμπερδέψει σύντομα. όσοι όμως μείνουνε θα περάσουνε ζωή χαρισάμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: