Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

ΜΠΑΧΑΛΟ!!! ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΗΛΩΣΟΥΝ
Περνώντας την από οδό Τρικάλων, στο ανατολικό τμήμα της, υπάρχει μεγάλο καινούργιο πεζοδρόμιο. Ολοκληρώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο (Σεπτέμβρη 09). Λίγα τέτοια πεζοδρόμια υπάρχουν στην πόλη. Αυτό, λοιπόν το πεζοδρόμιο το ξηλώνουν για να κάνουν ποδηλατοδρόμους. Την εποχή που ο μελετητής εκπονούσε την μελέτη για τους ποδηλατοδρόμους, την ίδια χρονική περίοδο το έργο κατασκευάζονταν. Δηλαδή κατασκευάζουμε καινούργιο πεζοδρόμιο και ταυτόχρονα εκπονούμε μελέτη ξηλώματος του πεζοδρομίου. Τρελό δεν είναι; Είναι απορίας άξιον πως ο μελετητής δεν είδε ότι στο ίδιο μέρος κατασκευαζόταν πεζοδρόμιο,για την κατασκευή του οποίου ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα. Εδώ δεν πρόκειται για ένα απλό ράβε-ξήλωνε, εδώ πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες που χρήζουν παραπέρα έρευνας.
Για την ιστορία:Το πεζοδρόμιο κατασκεύασε η Νομαρχία σε συνεργασία με το δήμο Καρδίτσας, με χρηματοδότηση από ΤΕΟ. Την μελέτη έκανε το γραφείο του γνωστού κ. Βλαστού, καθηγητή του ΕΜΠ. Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε από το ΔΣ το Φλεβάρη του 2010, δηλαδή τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου. Μόνο εγώ μειοψήφησα. Οι επιφυλάξεις μου ήταν στο στένεμα του δρόμου από δύο έως τέσσερα μέτρα. Την μείωση αυτή τη θεωρώ επικίνδυνη επειδή πρόκειται για είσοδο-έξοδο της πόλης με πάρα πολλές επαγγελματικές χρήσεις. Πρότεινα δε ότι αν είναι να κατασκευασθεί ποδηλατόδρομος θα πρέπει ή να μονοδρομηθεί η Τρικάλων ή να τοποθετηθεί διαχωριστικό με κορίνες ανάμεσα στις δύο λωρίδες κατεύθυνσης. Μάλιστα μια γεύση μπορεί να πάρει κάποιος τώρα που άρχισε να κατασκευάζεται.
Αυτόν τον ποδηλατόδρομο δεν τον “οραματίστηκε” καμιά δημοτική αρχή. Μόνο ο κ. Βλαστός από την Αθήνα ήρθε-είδε και αποφάσισε ότι στην Τρικάλων πρέπει να γίνει ποδηλατόδρομος, μια και , όπως ο ίδιος είπε, είναι ο μόνος φαρδύς δρόμος που απέμεινε. Αυτά μόνο στο δήμο Καρδίτσας μπορούν να γίνουν.
Και καλά άντε να γίνει. Γιατί πρέπει να ξηλωθεί όλο το πεζοδρόμιο και να φτιαχτεί άλλο, σχεδόν στο ίδιο ύψος με το σημερινό; Δεν θα μπορούσε να γίνει μια ήπια προσαρμογή; Ύστερα δεν μας φτάνουν τα χρήματα να κάνουμε έργα!!! Στην Ιεζεκιήλ, την τελευταία 15τια, τρεις φορές φτιάχτηκαν τα πεζοδρόμια και πεζοδρόμια σωστά δεν έχει.
Τι να πει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: