Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΤΥΧΑΝ!!!Επιτέλους τα οικονομικά μέτρα πέτυχαν
Του Γιώργου Χαντζοπλάκη
Μάλιστα, τα μέτρα πέτυχαν. Αυτό το λένε όλοι οι κυβερνώντες και όχι μόνο. Η κ. Μέρκελ, ο κ. Σόϊμπλε, ο κ. Ολι Ρεν κλπ. Ο τελευταίος μάλιστα είπε ότι το παράκανε η κυβέρνηση με την επιτυχία.
Η επιτυχία, λοιπόν, συνίσταται στο ότι για πρώτη φορά υπάρχει πλεόνασμα χρημάτων και άρα θα πληρωθούν οι δανειστές μας. Αν προσέξατε, όμως, η κ. Μέρκελ, που από την πρώτη στιγμή έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, εξέφρασε τη δυσφορία της γιατί δεν προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό είναι και το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων. Εκεί αποβλέπουν όλα τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν παρθεί. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.  Οι αυτοκτονίες, οι θάνατοι από κρύο, οι άνεργοι κλπ είναι δευτερεύοντα ζητήματα.
Η δεύτερη μεγάλη επιτυχία συνίσταται στην εξαθλίωση του λαού, που πράγματι έχει μπει σε καλό δρόμο. Άρχισε να μην αντιδρά και πολύ γιατί οι δυνάμεις που του έμειναν δεν του το   επιτρέπουν. Παρ όλα αυτά κάτι κουνιέται ακόμα. Κι αυτό το φοβούνται. Φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν και τα κεφάλια τους από τον ώμο. Γι αυτό κάνουν ότι μπορούν για να τον εξαθλιώσουν. Κι όταν αυτό το καταφέρουν, θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα κι αυτό είναι η αρπαγή όλων των φιλέτων, δηλαδή του ορυκτού πλούτου, των πετρελαίων, των παραλιών, του Ελληνικού κλπ.
Προς επίρρωση όλων των παραπάνω είναι το παράδειγμα με το πετρέλαιο θέρμανσης. Με το πρόσχημα του λαθρεμπορίου εξίσωσαν την τιμή του με αυτό της κίνησης. Αποτέλεσμα μείωση των φόρων, αύξηση του λαθρεμπορίου,  θάνατοι από το ψύχος, καταστροφή των δασών αλλά και το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Η αιθαλομίχλη είναι αυτή που τους ανησυχεί γιατί την αναπνέουν και οι ίδιοι. Νόμιζαν ότι θα γλυτώσουν και τους έγινε μπούμερανγκ. 
Βέβαια οι κυβερνώντες άλλα μας έλεγαν προεκλογικά. Δεν θα αναφέρω παραδείγματα, λόγω χώρου αλλά και επειδή όλοι γνωρίζετε τι μας έλεγαν. Θα σας πω τι σημαίνουν τρεις λέξεις, όπως ερμηνεύονται στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, αυτού του υπουργού παιδείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Απάτη: «Μεθοδευμένη (μη νόμιμη ή νομιμοφανής) ενέργεια, που αποσκοπεί στην παραπλάνηση (εξαπάτηση) κάποιου, ώστε να ωφεληθεί αυτός χάριν του οποίου γίνεται η συγκεκριμένη ενέργεια».
Απατεώνας: «Αυτός που κάνει απάτες, που συστηματικά εξαπατά τους άλλους προς όφελός του».
Ανδρείκελο: (μτφ): «αυτός που στερείται αυτενέργειας, αυτοβουλίας και κατευθύνεται από τους άλλους».
Αν, λοιπόν, αυτοί οι χαρακτηρισμοί νομίζεις ότι ταιριάζουν σε κάποιους κυβερνώντες μη διστάσεις να κάνεις ταυτοποίηση, αυτοί θα είναι. Να τους φερθείς όπως αρμόζει σε τέτοιους τύπους και να είσαι σίγουρος ότι τότε μόνο θα έρθει η άνοιξη για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: