Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Στις 11/11/2010, δημοσιεύτηκε άρθρο μου, με τίτλο «Πότε θα συνδεθούν τα δημοτικά κτίρια με το φυσικό αέριο;». Μετά από λίγες ημέρες διάβασα δελτίο τύπου του δήμου με τίτλο «Φυσικό αέριο σε σχολικά και δημοτικά κτήρια του Δήμου Καρδίτσας». Στο δελτίο αναφερόταν ότι ως δήμος Καρδίτσας «…προχωρήσαμε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και παρεμβάσεις για να φθάσουμε στο σημερινό σημείο να προωθούμε την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΠΑ Θεσσαλίας, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο μας». Η είδηση συνοδευόταν και από την απαραίτητη φωτογραφία δημάρχου, αντιδημάρχου και του εκπροσώπου της ΕΠΑ».
Σήμερα διαβάζουμε πάλι τα ίδια πράγματα. Πάλι σχεδόν το ίδιο δελτίου τύπου με τίτλο « Σύνδεση Σχολικών και Δημοτικών κτηρίων με το Δίκτυο Φυσικού Αερίου».
Τελικά πόσες φορές θα ανακοινωθεί ένα έργο χωρίς να γίνει τίποτα μέχρι σήμερα. Φανταστείτε να αρχίσουν να σκάβουν τι θα γίνει! Θα κοπούν κορδέλες.
Πάντως ένα είναι σίγουρο δεδομένο. Όταν το αέριο θα φθάσει έξω από τα κτίρια, αυτά δεν θα μπορέσουν να συνδεθούν. Ο λόγος δεν είναι μόνο οικονομικός. Όπως θα γνωρίζουν όσοι κάνουν χρήση του φυσικού αερίου, τα κλιμακοστάσια θα πρέπει να πληρούν κάποιες προδιαγραφές. Τα λεβητοστάσια των περισσοτέρων σχολείων και όλων των δημοτικών κτιρίων είναι εκτός προδιαγραφών. Θα πρέπει, λοιπόν, από τώρα να γίνει μια προσπάθεια καταγραφής όλων των λεβητοστασίων και να εκπονηθεί μια μελέτη για το κόστος. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο δήμος να διεκδικήσει χρήματα. Βέβαια για το Αθλητικό Κέντρο, επειδή είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής και η απόσβεση μπορεί να γίνει σε ένα ή 2 χρόνια, ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει από μόνος του στην αλλαγή, ανεξάρτητα από το κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: