Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΚΕΚ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων θεμάτων, ήταν και η έγκριση του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΚ, της Δημοτικής Επιχείρησης που ασχολείται και με τα πολιτιστικά του Δήμου. Πρόεδρος της ο κ. ΞΥΔΙΑΣ. Δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της. Δεν πήρε τους 14 ψήφους που χρειαζόταν. ΑΠΟΡΡΊΦΘΗΚΕ Αυτό δεν ξανάγινε.
Στη συζήτηση, όμως, που ακολούθησε αποκαλύφθηκαν κάποια σοβαρά πράγματα.
Μάθετε, λοιπόν, ότι: Τις εκδηλώσεις που γίνονται στο "ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ", πληρώνει η ΔΗΚΕΚ, που όπως είπα προεδρεύει ο κ. ΞΥΔΙΑΣ. Η ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε., της ο οποίας πάλι είναι πρόεδρος ο κ. ΞΥΔΙΑΣ, εισπράττει και μάλιστα με ανεβασμένες τιμές.
Παράδειγμα: Τον κ. Θηβαίο, που εμφανίστηκε την προηγούμενη βραδιά στο "ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ", πλήρωσε η ΔΗΚΕΚ, δηλαδή ο δήμος Καρδίτσας. Το "ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ", εισέπραξε και μάλιστα με ανεβασμένες τιμές στα ποτά. Έτσι το "ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ" του κ. ΞΥΔΙΑ, εμφανίζει κέρδη. Διότι μόνο εισπράττει δεν πληρώνει τίποτα.
Άνοιξε, λοιπόν, η όρεξη του κ. ΞΥΔΙΑ, βλέποντας τα κέρδη της "ΠΑΥΣΥΛΙΠΟ Α.Ε." και άρχισε να ζητάει και μισθό.
Λέγετε δε ότι η παραίτηση του κ. Γεννάδιου από το ΔΣ της εταιρείας "ΠΑΥΣΥΛΙΠΟ Α.Ε.", έγινε για αυτό το λόγω. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Καπράνας. Για δούμε θα ενδώσει στις πιέσεις του κ. ΞΥΔΙΑ. Να σημειωθεί ότι η παραίτηση του κ. Γεννάδιου είναι η δεύτερη. Προηγήθηκε αυτή της κ. Ζησοπούλου - Κατσαούνη.
Ο δήμαρχος δεν πρέπει να πάρει θέση;